Ne nasedajte na WhatsApp prevaru! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne nasedajte na WhatsApp prevaru!

Oglas sa porukom o nadogradnji WhatsApp aplikacije mogao bi puno da vas košta, zato izbegavajte ovu prevaru!

 Izvor: MONDO portal.

Na mobilnom internetu se pojavila "nova verzija WhatsApp aplikacije" koja je, zapravo, prevara. Jedan od premijum servisa koji nudi igre, pozadinske slike, melodije i druge sadržaje za telefone reklamira se tako što nedovoljno informisane korisnike dovodi u zabludu o nadogradnji WhatsAppa i naplaćuje im svoje usluge, koje nemaju mnogo veze sa popularnom aplikacijom. Radi se klasičnoj internet prevari, koja će neoprezne korisnike koštati nekoliko stotina dinara ili više, ukoliko se servis ne isključii na vreme. Ovaj premijum servis aktuelan je za pripejd i postpejd brojeve.

 Priča ide ovako... Navodno je stigla nova verzija WhatsAppa i servis predlaže da proverite koju verziju aplikacije koristitie. Kada odaberete operatera i ukucate svoj broj telefona dobićete uputstvo kako da se pretplatite za "neku tamo" aplikaciju, a WhatsApp se nigde više ne spominje. Ako ukucate kod i pošaljete SMS biće vam naplaćeno skoro 400 dinara i dobićete šest kredita za preuzimanje multimedijalnih premijum sadržaja.

U ovom slučaju se koristi "Generic Android 5.0" tip obaveštenja, ali se poruka susreće i za ranije verzije Android sistema. Poruka se pojavljuje u Chrome i standardnom Android pregledaču, a koju verziju WhatsApp aplikacije koristite možete da proverite isključivo u WhatsAppu!

Čitajte uvek pažljivo sitna slova na vrhu ili dnu stranice, kao što je ovde slučaj! Kako da se odjavite, ako ste se već prijavili pogledajte u sekciji "Često postavljena pitanja".

Čekamo komentare ispod i na Facebooku!

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi