Ostajte ovde, vi mladi i obrazovani! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostajte ovde, vi mladi i obrazovani!

Iako poruka iz naslova zvuči možda previše optimistički, verujemo da će se većim ulaganjem u obrazovanje i otvaranjem ovakvih laboratorija za aplikacije i u Srbiji lakše živeti i doći do posla.

  Izvor: Promo.

Kompanija Samsung otvorila je Laboratoriju za kreiranje aplikacija na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Ovakva laboratorija je već otvorena u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Nišu, a studenti u njoj razvijaju nova softverska rešenja, različite aplikacije i rešavaju aktuelne programerske probleme.

Samsung laboratorija za razvijanje aplikacija zamišljena je kao centar u kome će studenti različitih profila biti u prilici da rade na praktičnim projektima, stiču nova znanja i lakše dođu do posla u struci.

Kompanija Samsung uložila je u renoviranje i opremanje laboratorije više od sedam miliona dinara, a otvaranju su prisustvovali prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Republike Srbije i Milan Vujović, direktor marketinga kompanije Samsung za Adriatik regiju.

"Kroz ovu saradnju želimo da studente što bolje pripremimo za buduće poslovne angažmane i, što je još važnije, omogućimo im da odmah po diplomiranju budu u poziciji da se lakše zaposle u struci. Ujedno, nastojimo da studentima i profesorima omogućimo rad na najsavremenijoj opremi i sticanje praktičnog iskustva kako bi samostalno i u timovima razvijali napredne aplikacije za pametne telefone, televizore ili pametne kuće”, kaže Milan Vujović, direktor marketinga kompanije Samsung za Adriatik regiju.

Verujte... #Apps @SamsungSrbija

A photo posted by MONDO MobIT (@mondo_mobit) on


Samsung laboratorija za razvijanje aplikacija (Samsung Apps Lab) u Novom Sadu sadrži 36 radnih stanica za studente, dve radne stanice za profesore, pametnu tablu, dva Smart televizora i poslednje modele tableta, pametnih telefona i Gear uređaja. U njoj će studenti moći da rade na razvijanju korisnih i kvalitetnih aplikacija i tako nadograde svoje teorijsko znanje i postanu iskusni programeri već na fakultetu.

Takođe, ovo partnertsvo kompanije Samsung i Fakulteta tehničkih nauka ima za cilj da doprinese unapređenju kvaliteta nastave, da podstakne nastavno osoblje i studente da primenjuju savremene informaciono-komunikacione tehnologije ne samo u svakodnevnoj nastavi, već i u realizaciji naučnih i praktičnih projektnih zadataka i studentskih radova.

Ovakva laboratorija je već otvorena u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Nišu, a studenti u njoj razvijaju nova softverska rešenja, različite aplikacije i rešavaju aktuelne programerske probleme. Tim ove laboratorije do sada je razvio brojne uspešne projekte, među kojima su i 25 aplikacija za smart televizore, prva srpska TV aplikacija - Blic vesti, kao i 30 aplikacija za mobilne telefone. Svi članovi Laboratorije su zaposleni u struci odmah nakon završetka studija.

Pratite nas i na Facebooku!

... i uspećete! #Apps @SamsungSrbija

A photo posted by MONDO MobIT (@mondo_mobit) on


Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA