Budućnost televizije i pametne kancelarije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budućnost televizije i pametne kancelarije

Let's Do IT Roadshow: Ericsson menja naše društvo i pokazuje nam kako izgledaju TV i kancelarije budućnnosti i novo umreženo društvo.

 Izvor: Marko Čavić, MONDO portal, Powered by Samsung Galaxy Note 3!

Nakon IT Roadshow događaja u Francuskoj, Španiji, Grčkoj, Rumuniji i Maroku, Let’s Do IT stigao je i u Srbiju

Napredni mobilni uređaji, senzori, big data, analitika i cloud servisi menjaju industrije i biznis modele, ubrzavaju inovacije, i to sve pod okriljem transformacije informacionih tehnologija, koja se dešava u svim industrijama i u samom društvu. Prema istraživanjima agencije Gartner, svetsko IT tržište će zabeležiti rast od 20 odsto do 2017. godine.

U tom kontekstu, kompanija Ericsson pokrenula je Let’s Do IT Roadshow, koji je održan od 10 do 12. decembra u Beogradu. Na njemu je prikazana Ericssonova vizija transformacije IT-a, kao i najnovija IT rešenja, koja su u vezi sa cloudom i budućnosti televizije, kako na najbolji način koristiti „big data“ i marketinšku analitiku u cilju poboljšanja zadovoljstva korisnika.

"Danas smo svedoci da su upravo informaciono-telekomunikacione tehnologije, kao što su broadband, mobilnost i cloud, te koje donose napredak i evoluciju u domenu servisa i korisničkog iskusta. Upravo zato Ericsson ima tu privilegiju i mogućnost da pokreće IT transformaciju koristeći našu dugogodišnju ekspertizu u IT sektoru, mrežama, servisima i biznis konsaltingu. Takođe, Ericsson poseduje najnapredniji portfolio, kada je reč o rešenjima u oblastima mreža, OSS/BSS i televizije”, istakao je Antonio Passarella, direktor kompanije Ericsson za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju.

Televizija budućnosti

Kompanija Ericsson je kreirala Future TV Anywhere platformu koja donosi napredne veb tehnologije u svet televizije. Ona će omogućiti operatorima i radio-difuznim distributerima da iskoriste sve mogućnosti Pay televizije sa dodatnom interaktivnošću i mogućnostima multi-screen tehnologije. Future TV Anywhere platforma je u potpunosti zasnovana na veb i cloud tehnologiji. Svi detalji su dati OVDE.

Tokom Let’s Do IT Roadshowa predstavljena su rešenja poput Smart Metering sistema (pametnih brojila), kao i "Kancelarije budućnosti", koja se sastoji od sistema i mobilne aplikcije koje prate potrošnju energije svih uređaja u kancelariji i omogućava njihovu kontrolu kako bi se energija uštedela. Takođe, predstavljen je napredni sistem za unapređenje korisničkog iskustva, koji će operatorima omogućiti bolji uvid u probleme svojih pretplatnika i brzo rešavanje tih problema. Od rešenja prezentovanih na ovogodišnjem Mobile World Kongresu u Barseloni, u Srbiji je predstavljena platforma "Future TV Anywhere" – potpuno nov način gledanja video sadržaja na više uređaja gde god se nalazili - kao i koncepta "Umreženog vozila", Ericsson rešenje koji kompanija Volvo primenjuje u svojim automobilima.

"Kao globalni lideri u telekomunikacijama, IT-u i uslugama, posedujemo višegodišnju ekspertizu koja nam omogućava da pomažemo telekomunikacione operatore, kao i inženjere u različitim industrijama, tokom IT transformacije. U mogućnosti smo da im ponudimo rešenja, kao što su cloud usluge, big data & marketinška analitika, ali i Smart metering - pametna brojila i Smart Grid rešenja, i koncept umreženog vozila", rekla je Milena Matić, menažderka za marketing, strategiju i komunikaciju kompanije Ericsson.

Kao lider u OSS/BSS sektoru, Ericssonove platforme za obračun i naplatu koriste više od dve milijarde korisnika, dok 400 miliona korisnika koristi njegove IT platforme. Takođe, više od 50 odsto saobraćaja u LTE mrežama saobraća kroz Ericssonove mreže, a čak dve i po milijarde korisnika opslužuju mobilne mreže koje održava kompanija Ericsson.

Pratite nas na Facebooku, gde možete videti više slika sa ovogodišnjeg MWC kongresa u Barseloni, kako Ericssonovih rešenja, tako i sa Ericssonovog štanda.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi