Pametna učionica u Paraćinu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pametna učionica u Paraćinu

Kompanija Samsung otvorila treću digitalnu učionicu u Srbiji.

  Izvor: Promo.

Kompanija Samsung, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, otvorila je digitalnu učionicu u Osnovnoj školi „Stevan Jakovljević“ u Paraćinu. Učionicu su svečano otvorili Maja Gojković, predsednica Narodne skupštine Republike Srbije i predsednica Odbora za prava deteta i Seho Kim, predsednik kompanije Samsung Elektroniks za Adriatik regiju.

Ovo je treća po redu digitalna učionica otvorena u Srbiji i predstavlja još jedan korak napred u digitalizaciji obrazovanja i informatičkog opismenjavanja učenika i nastavnika. Kroz rad u ovoj učionici, đaci će biti u prilici da koriste savremene tehnologije kako bi unapredili učenje u skladu sa već usvojenim nastavnim programima.

Kompanija Samsung Elektroniks kroz društveno odgovorno poslovanje nastoji da pomogne razvoj društvenih potencijala. Trudimo se da pozitivno utičemo na lokalnu zajednicu u kojoj poslujemo, posebno na mlade ljude i njihovo obrazovanje“, rekao je Seho Kim, predsednik kompanije Samsung Elektroniks za Adriatik regiju. „Kada je reč o obrazovanju, potpuno smo posvećeni tome da ponudimo rešenja koja će poboljšati kvalitet nastave i učenja, ali i inspirisati mlade ljude da uče pametno“.

GalerijaSamsung otvorio digitalnu učionicu u Paraćinu.

Učionica u Paraćinu opremljena je sa 30 Samsung Galaxy Note 10.1 tableta, pametnom interaktivnom tablom i odgovarajućim softverom. Uređaji su povezani sa centralnim serverom koji poseduje bazu svih podataka i multimedijalnih materijala za nastavu. Učionicu će u početku koristiti učenici 4. razreda, ali dodatnom obukom nastavnika i treninzima učionicu će moći da koriste đaci svih razreda. Pre otvaranja, učionica je kompletno renovirana, a vrednost celokupne investicije je oko šest miliona dinara.

Kompanija Samsung je projekat digitalnih učionica osmislila sa ciljem da učenicima i nastavnom osoblju ponudi novo iskustvo učenja, ali i omogući razvoj i unapređenje obrazovnog sistema, modernizaciju infrastrukture, poboljšanje kvaliteta nastave i školskih procesa. Digitalna učionica omogućava učenicima i nastavnicima interaktivnu nastavu, bržu razmenu multimedijalnih sadržaja, efikasniji pregled gradiva i veće angažovanje u radu.

Do sada su otvorene dve digitalne učionice u Beogradu, na Fakultetu organizacionih nauka i u Elektrotehničkoj školi „Zemun“. Krajem nedelje biće otvorena još jedna učionica u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Požarevcu.

Pratite nas na Facebooku!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi