Tri najveća IT izuma 2014. godine | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri najveća IT izuma 2014. godine

"TIME" je objavio godišnju listu 25 najznačajnijih izuma, među kojima su samo tri iz IT sektora.

  Izvor: ScreenShot/YouTube.

Prvo, moramo da primetimo da, nažalost, nijedan od ova tri izuma, koja su dospela na godišnju listu "TIME" magazina nije moguće kupiti u Srbiji. Zapravo, jedan još uvek ne može da se kupi nigde, ali verujemo da ćemo i na njega čekati dugo, baš kao što smo na iPhone ili AppStore, koji još uvek nije otvorio vrata u Srbiji.

Sve detalje o tri značajna izuma dobićete klikom na njihovo ime, odnosno naslov.

Apple Watch

TIME:"Ovaj gedžet u potpunosti redefiniše kompjuter, stavljajući ga oko zgloba koristeći novi interfejs, kao kombinaciju displeja osetljivog na dodir i klasičnih tastera časovnika".

MONDO:Četvrtasto telo, zaobljene ivice, kružan meni i vrlo kvalitetni materijali, uključujući čelik, metal, kožu i safirno staklo odlike su novog i prvog Apple Watch sata. U prodaji će biti veliki broj modela, uključujući sportsku ediciju i različite boje narukvica i pozlaćeno kućište sa 18 karata. Direktor Apple kompanije naziva Apple Watch "ultimativnim priborom za zdravlje i fitnes" koji nudi nove opcije za komunikaciju sa zgloba korisnika. Osim što je to "satna" verzija iPod muzičkog i video plejera, ima i mogućnost "digitalne krune", kako se opcija zumiranja i umanjenja prikaza na satu zove. To je i jedna od njegovih karakteristika drugačijih u odnosu na konkurentske modele. Apple Watch pojaviće se u prodaji tek od 2015. godine i koštaće od 400 do 5.000 dolara.

Surface Pro 3

TIME: "Microsoftova mašina u formu tableta od 12 inča spakovala je snagu jakog laptopa".

MONDO: Microsoftov tablet je prvi na svetu tanak svega 9.1 milimetar i sa težinom od 800 grama, koji u sebi donosi poslednju Haswell Intel seriju procesora. Osim sjajnog hardvera Microsoft Surface Pro 3 donosi i USB 3.0 priključak, Mini Display port i microSD proširenje za kartice do 128 GB. Tableti su opremljeni sa dve autofokus kamere Full HD video snimanja, prednjim stereo zvučnicima, displejom osetljivim na pritisak i olovkom, ali i novim tipom tastature na preklop u boji (Type Cover) i poleđinskim držačem koji može da se postavi u gotovo bilo koji položaj i ima "mehanički" hod. Ni tamo, a ni ovde, odnosno niti je tablet, niti je laptop, Surface Pro 3 ima 12 inča displej, rezolucije 2.160 x 1.440 piksela, izuzetno je lagan za ono što u sebi nosi i dostupan je u pet verzija:
- Core i3, 4 GB RAM, 64 GB interne,  $799
- Core i5, 4 GB RAM, 128 GB interne, $999
- Core i5, 8 GB RAM, 256 GB interne, $1299
- Core i7, 8 GB RAM, 256 GB interne, $1549 i
- Core i7, 8 GB RAM, 512 GB interne, $1949.

BlackPhone

TIME: "Gotovo polovina američkog stanovništva oseća se nezaštićeno kada je njihova privatnost u pitanju. Ovaj smartfon to bi mogao da promeni".

MONDO:Blackphone je zasnovan na Android operativnom sistemu, ali mu je dodata PrivateOS nadogradnja, koja ga čini bezbednim za komunikaciju. Na njegovom razvoju radili su mnogobrojni programeri, kriptografi, stručnjaci za bezbednost i eksperti za zaštitu privatnosti iz celog sveta. Kompanije Silent Circle i Geeksphone tvrde da je to jedini telefon koji vam omogućava da u potpunosti kontrolišete svoju privatnost i zaštite se od svega onoga što bi moglo da je ugrozi.

Ovakav smartfon ima mogućnost pozivanja i prijema poziva, razmene poruka, video četovanja, preuzimanja i slanja fajlova bez skladištenja bilo koje informacije na samom telefonu i korišćenje sigurna VPN konekcije.

Pratite nas i na Facebooku i pogledajte galeriju slika najznačajnijih izuma 2014.

GalerijaNajznačajniji IT izumi 2014.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA