Do 2020. gotovo svi će imati mobilni! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Do 2020. gotovo svi će imati mobilni!

"Danas svako ima mobilni" uskoro će biti potpuno istinita tvrdnja.

 Izvor: Guliver/Getty/Thinkstock

Rezultati nove Ericsson Mobility studije pokazuju da će 90 odsto svetske populacije, starije od šest godina, posedovati mobilni telefon do 2020. godine.

Takođe, očekuje se da će do te godine broj pretplatničkih ugovora korisnika pametnih telefona dostići 6,1 milijardu. U trećem kvartalu 2014. godine i dalje je prisutan rast prodaje pametnih telefona, pošto su u trećem tromesečju 2014. od ukupne prodaje mobilnih telefona, čak 65-70 odsto činili pametni telefoni.

Iako je porast pretplatničkih ugovora korisnika pametnih telefona u stalnom porastu (do kraja godine očekuje se novih 800 miliona ugovora u celom svetu) i dalje postoji mesta za rast u tom sektoru. Od ukupnog broja mobilnih pretplatničkih ugovora, samo 37 odsto čine korisnici pametnih telefona.

Zaključno sa trećim kvartalom tekuće godine, broj mobilnih pretplatničkih ugovora iznosi oko 6.9 milijardi, a najveći porast zabeležen je u Indiji i Kini. Očekuje se da će se do 2020. broj povećati na 9.5 milijardi, a među njima će biti i 3.5 milijardi LTE pretplatničkih ugovora. Predviđanja pokazuju da će do 2020. godine u Evropi biti oko 600 miliona LTE pretplatničkih ugovora.

Kada je reč o mobilnom saobraćaju, video je i dalje najdominantniji. U 4G mrežama on čini između 45 i 55 odsto ukupnog saobraćaja. Ericssonova predviđanja su da će se video saobraćaj povećati za 10 puta do 2020. godine i da će činiti 55 odsto ukupnog saobraćaja u svim mobilnim mrežama.

Pratite nas i na Facebooku i pogledajte podatke istraživanja u galeriji u nastavku.

GalerijaEricsson istraživanje o telefonima

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi