Srbija nije kriva, PayPal ima tehnički problem | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija nije kriva, PayPal ima tehnički problem

Srbija je ispunila ono što se od nje očekivalo da PayPal prijem novca profunkcioniše, iako su mnogi tvrdili drugačije, ali je problem do PayPal kompanije.

Narodna banka Srbije je od PayPala dobila zvaničnu potvrdu da su svi pravni i regulatorni uslovi u Srbiji za funkcionisanje PayPal sistema ispunjeni i da je do odlaganja opcije za primanje novca došlo isključivo zbog tehničkog problema.

U toj kompaniji navode da, iako su planirali da početkom oktobra omoguće vlasnicima PayPal naloga u Srbiji da primaju novčana sredstva, zbog tehničkog problema morali su da odlože puštanje te funkcije u opticaj.

Kažu da je cilj PayPala da što je više moguće olakša onlajn plaćanja i naplate i ističu da neće ponovo započeti postupak puštanja pomenute funkcije u opticaj dok ne budu sigurni da će iskustva njihovih klijenata biti najbolja moguća. “Imajući u vidu veličinu i ozbiljnost globalne kompanije kakva je PayPal, vrlo neuverljivo su nam zvuala objašnjenja trećih lica prema kojima su 'nepredvidive okolnosti zbog kojih je obustavljen pomenuti servis prijema novca bili finansijski propisi u našoj zemlji, posebno ako se zna da su predstavnici PayPala najavili uvođenje servisa prijema novca upravo nakon razgovora sa predstavnicima NBS i nadležnih ministarstava o regulatornom okviru u Srbiji i potvrde da nema prepreka za uvođenje ovog servisa", navode iz NBS.

NBS je poručila u saopštenju da će u okviru svojih nadležnosti i dalje obezbeđivati sve neophodne uslove i podršku funkcionisanju PayPal servisa.

Čekamo komentare ispod vesti i na Facebooku!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi