Novi Microsoft: Prvo mobilnost i prvo oblak! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi Microsoft: Prvo mobilnost i prvo oblak!

Direktor Microsofta Srbija otvorio je Microsoft Sinergija 14 konferenciju, objašnjavajući promene kroz koje je Microsoft prošao i još uvek prolazi i šta će nam one doneti.

 Izvor: MONDO portal.

Ovogodišnja Sinergija 14, koja se od 20. do. 23. oktobra održava u Beogradu, u Crown Plaza hotelu, zvanično je otvorena i tokom uvodnog predavanja direktor srpskog ogranka najveće IT kompanije, Željko Vujinović, govorio je o novom Microsoftu, uslugama, servisima i tehnologijama koje mogu pomoći u boljem poslovanju, ali i sveopštem podizanju kvaliteta rada i života.

Microsoft je danas moderna kompanija čiji je novi slogan “Mobile first, Cloud first”. U skladu s tim su se odvijale promene u našoj kompaniji, koje su se desile i u lokalnoj, srpskoj kancelariji. Naša pozicija u odnosu na druge kompanije je drugačija, jer Srbija poseduje jedan od Microsoft Development centara, koji se bavi razvojem alata i servisa koji se koriste u Microsoft proizvodima na globalnom nivou”, rekao je direktor Microsofta Srbija, posebno se osvrnuvši na projekat "Škola budućnosti". “Kompanija Microsoft već deset godina ulaže u unapređivanje obrazovanja u Srbiji, sa odličnim rezultatima. Model učenja gde svaki učenik uči uz pomoć svog računara je sve rašireniji u svetu, a u Srbiji još uvek nemamo ustanovljen najbolji model prakse. Zato, kroz ovaj pilot projekat, zajedno sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, želimo da utvrdimo koji su to preduslovi za uspešnu primenu i kod nas. Rezultati ovog pilot projekta usmeriće nas kako da planiramo informatizaciju obrazovanja, a uvereni smo da će rad na najnovijem Microsoft softveru pomoći da rezultati pilot projekta budu dobri

Microsoft je svoje poslovanje transformisao tako da su centar svih aktivnosti mobilnost i usluge vezane za računarstvo u oblaku. Recimo, novi Office 365 zasniva se na oblaku, omogućava rad sa bilo kojeg uređaja koji ima vezu na internet i korisniku daje mogućnost da radi lakše I brže, bez potrebe da bude u kancelariji. Takođe, jedan Microsoft nalog je “ključ” za sve Microsoft usluge i platforme, koje će uskoro postati samo jedna - Windows. Najpoznatiji brend Microsofta nosiće svi Microsoft servisi i proizvodi. Tako će na Windowsu raditi računari, mobilni telefoni, konvergentni uređaji, pametni dodaci (poput pametnih satova i gedžeta), čak i kućni aparati.

Microsoft, dakle počinje potpuno novo Windows poglavlje, koje će pratiti transformaciju Windowsa u Cloud i mobilni operativni sistem, a neke od načina na koje će povezati računare, desktop i one osetljive na dodir, tablete, hibridne uređaje, telefone, Xbox konzolu, kao i uređaje sa "Internet of Things" funkcijom videćemo i “doživećemo” upravo u Srbiji, na Sinergija 14 konferenciji.

Sinergija će kroz predavanja, panele i demonstracije omogućiti posetiocima da direktno od ljudi koji koriste Microsoft rešenja, poput najvećih srpskih kompanija, ili od onih koji su ih kreirali saznaju više, kako da ih na najbolji način iskoriste i kako da na najlakši način implementiraju moderne Windows i Microsoft usluge u svoje poslovanje ili radno okruženje.

Pratite Sinergiju 14 sa nama, a komentare i pitanja ostavite ispod vesti i na Facebooku. Mi ćemo se potruditi da nađemo predstavnike Microsofta, koji će na njih odgovoriti.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi