PayPal obustavio prijem novca u Srbiji! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PayPal obustavio prijem novca u Srbiji!

Samo tri dana nakon što je onlajn servis za slanje novca i plaćanje preko interneta PazPal pustio probnu fazu primanja novca za korisnike u Srbiji, ta funkcija obustavljena!

Kako je Tanjugu rekao Zoran Torbica iz Centra za razvoj interneta, PayPal je na osnovu izjave zvaničnika da su usklađeni svi zakoni koji omogućavaju legalan rad ove kompanije, pustio opciju za primanje novca. Međutim, posle samo tri dana PayPal je poslao mejl korisnicima u kojima se izvinjava što mora da obustavi tu opciju, naveo je Torbica.

"Nažalost zakoni Srbije ipak nisu usklađeni i ne omogućavaju da PayPal legalno posluje u Srbiji, odnosno ne omogućavaju primanje novca i naplatu putem PayPala", objasnio je Torbica i dodao da izjava zvaničnika "sve je u redu" i dalje nije jača od važećih zakona. Prema njegovoj oceni, PayPal je stopirao mogućnost naplate zbog Zakona o deviznom poslovanju, jer on predviđa da rezident Srbije drugom rezidentu ne može da plaća u drugoj valuti sem u dinarima. "PayPal u korpi valuta ima samo valute najjačih svetskih privreda, što Srbija i dinar definitivno nisu", rekao je Torbica i istakao da ako budemo čekali da se dinar uvede u korpu PayPala, to nećemo dočekati nikada.

Tražili smo objašnjenje

MONDO i MobIT su zatražili objašnjenje direktno od PayPal kompanije i trenutno čekamo odgovor na naša pitanja. Kad nam na njih bude odgovoreno objavićemo ih na MONDU. Pratite nas na Facebook i Twitter kanalu!

 On je podsetio da je pre desetak dana u Tanjugu održan panel na kome je istaknuto koliko je važno mikro naplaćivanje koje PayPala omogućava kao najveći i napoznatiji servis.

Ovaj postupak PayPala samo pokazuje da nam naši zakoni i dalje ne omogućavaju u poslovanje u punom obimu, posebno za frilensere, samozaposlena lica, preduzetnike i male firme, naveo je Torbica. On je apelovao na sve koji znaju o čemu se radi u ovom slučaju da objasne zaposlenima u Narodnoj banci Srbije i Ministarvu finansija koliko je to važno za Srbiju u ovom momentu.

Ovo je mejl koji je stigao jednom od čitalaca MONDA, koji prenosimo u potpunosti:
"Good day. I hope you are doing well. I am Kirsten from PayPal Customer Support.

I understand that you are no longer seeing the options to receive and request money, as well as to withdraw funds. I apologized for the confusion. Please allow me to clarify this for you.

Yes, it has been advised that the “receiving Money “ functionality will be available for Serbia PayPal accounts, which is why you had seen the option to receive and withdraw money. However, we regret to inform you that due to an unforeseen issue, this option will not available for the meantime. Rest assure that we are currently working to address the issues on these functionalities.

For now, your PayPal account will still not be able to receive payment yet as due to the financial regulations of your country that we need to follow. In the meantime, I suggest that you contact your buyers to explore other payment options that are available to you, such as checks and money orders.

I'll be glad to hear from you if you need clarification and we will do our best to give you immediate answers. We appreciate your business.

Thank you for using PayPal.
Sincerely, Kirsten
".

Očekujemo vaše komentare ispod ili na Facebooku!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi