GMail adrese uskoro na ćirilici | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GMail adrese uskoro na ćirilici

Korisnici koji žele da koriste GMail na pismu koje nije abeceda imaju sada tu mogućnost, ali nove adrese još uvek nije moguće otvoriti.

 Izvor: Promo.

GMail možete već sada da napiše na ćirilici, ali GMail adresa mora biti kreirana na engleskoj abecedi i uvek kao takva mora i biti korišćena. Google je nakon dosta rada, kako sam na blogu kaže, uspeo da otvori put prepoznavanju adresa koje nisu kreirane engleskom abecedom i one će od 7. avgusta uredno stizati drugim korisnicima GMail sistema.

Povezane vesti

To znači da će Kinez, Rus, Ukrajinac ili neka druga osoba, koja je već napravila mejl adresu na svom matičnom pismu, moći kroz GMail da šalje i prima mejlove sa adresom na kineskom, ruskom i ukrajinskom. Takođe, isto važi za sve koji koriste akcentovane reči i posebne karaktere.

Google još uvek neće omogućiti kreiranje adresa na matičnom pismu, ali ovo je jedan od najznačajnijih koraka u prihvatanju novog mejl standarda koji gura "Internet Engineering Task Force" (IETF) i Google se nada da će ga prihvatiti i drugi provajderi javnih i lokalnih internet usluga. Da bi svako koristio mejl na svom matičniom pismu mora postojati podrška svakog provajdera usluge i veb sajta na netu.

"Jezik nikada ne bi trebalo da bude prepreka povezivanju ljudi, a kompanija Google u to snažno veruje i nastaviće da radi na podizanju svesti o tome", navodi se na blogu, a deo te akcije biće prihvatanje standarda da ljudi otvaraju mejl adrese na svom jeziku, ma koji on bio.

Šta mislite o ovome, da li biste otvorili GMail adresu na ćirilici? Čekamo vaše komentare i Facebook postove!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi