Imate Facebook Messenger? Ovo vam se neće svideti! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Imate Facebook Messenger? Ovo vam se neće svideti!

Pogledajte šta ste sve dozvolili Facebook Messengeru da radi u pozadini, bez vašeg znanja.

 Izvor: MONDO portal.

Ako ste kojim slučajem instalirali Facebook Messenger na svoj Android, iOS ili Windows Phone telefon, a preko 200 miliona ljudi jeste, onda verovatno znate šta ste sve od ličnih podataka i dozvola "predali" u ruke najveće društvene mreže. Ili, ipak, ne znate, jer niste čitali Uslove korišćenja, pre nego što ste ih potpisali?

Ukoliko koristite Facebook Messenger, ovo ste omogućili aplikaciji:

- Pozivanje brojeva bez znanja korisnika. Osim što može da dovede do većeg telefonskog računa zlonamerne aplikacije mogu da iskoriste ovu funkciju.

- Slanje SMS poruka bez znanja korisnika. Osim što može da dovede do većeg telefonskog računa zlonamerne aplikacije mogu da iskoriste ovu funkciju.

- Snimanje zvuka mikrofonom. Kada aplikacija to poželi u dužini u kojoj poželi i sve bez znanja vlasnika, u pozadini + slanje tih podataka. Osim što može da dovede do većeg telefonskog računa zlonamerne aplikacije mogu da iskoriste ovu funkciju.

- Fotkanje i snimanje kamerom. Kada aplikacije to poželi u dužini u kojoj poželi i sve bez znanja vlasnika, u pozadini + slanje tih snimaka. Osim što može da dovede do većeg telefonskog računa zlonamerne aplikacije mogu da iskoriste ovu funkciju.

- Pregledanje istorije poziva i kontakata. Zlonamerne aplikacije mogu da iskoriste i ovu funkciju da izvuku podatke korisnika i pošalju ih gde požele, u pozadini.

- Korišćenje ličnih podataka. Sve što je ikada sačuvano na telefonu od ličnih podataka vlasnika može biti iskorišćeno na neki način, posebno, ako se odataka domognu zlonamerne aplikacije.

Blog "Huffington Post" lista istražio je još dublje šta sve dozvoljavamo Facebook Messenger aplikaciji da uzima i koristi od naših podataka, o čemu možete čitati na linku. Za kraj, podsetimo da Facebook izbacuje poruke iz Facebook mobilnih aplikacija i da ćete Messenger u budućnosti moći da koristite kao jedinu FB mobilnu platformu za dopisivanje.

Da li vas iznenađuju i brinu ovakva otkrića? Pišite nam i na Facebook!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi