Tri milijarde dolara Apple je dao za šta tačno?! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri milijarde dolara Apple je dao za šta tačno?!

Za Beats by Dr. Dre kompaniju, ali pozadina je verovatno dublja od puke akvizicije...

  Izvor: Promo.

Apple je potvrdio ono o čemu smo vam pisali početkom meseca – da je kupio Beats kompaniju i da će odmah platiti 2.6 milijardi dolara, a preostalih oko 400 miliona u narednom periodu. Kao deo akvizicije, suosnivači Beatsa, Džimi Jovin i Dr. Dre, pridružiće se tehnološkoj kompaniji, koju je nedavno prestigao Google.

Ovo je najveća Applova akvizicija do danas, ali je manja od vrednosti o kojoj se pričalo, tačnije da će Apple u celosti platiti 3.2 milijarde za preuzimanje Beats kompanije. Tim Kuk, direktor Apple kompanije, kaže da će ovaj potez omogućiti da Apple nastavi da stvara najinovativnije muzičke proizvode i usluge na svetu.

Beats je sada deo Apple kompanije, ali ostaje nejasno šta će tačno Apple uraditi sa tom akvizicijom. Sem da će poboljšati sluške i dodatnu opremu, poput zvučnika u samostalnom kućištu ili zvučnika koji se ugrađuju u laptop i desktop računare, ostaje opcija da se Beats audio tehnologija nađe u budućim iPhone, iPod i iPad uređajima, kao što smo Beats sretali u i na HTC telefonima.

Moguća opcija koju će Apple prvo primeniti tiče se iTunes servisa, koji je u prošlom tromesečju "potponuo" za oko 13 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine i gde možda Apple ima i najviše mesta za poboljšanje.

Ne treba zaboraviti ni to da je Beats vrlo popularan kao "nosiva tehnologija", da je dizajnerski vrlo blizak svim uzrastima i da ga svi koji ga poseduju rado nose i pokazuju. To će za buduće Apple uređaje, koji će "koketirati" sa nosivom tehnologijom sve više biti veoma važno, a šuška se i o mogućnostima koje bi sa Beatsom dobio iWatch, koji nam je sve bliži.

Ipak, teorija koja je svakako najzanimljivija i koja se poslednjih dana mogla pročitati na The Verge, Mashable, BGR i drugim IT portalima, jeste da je Apple želeo da "kupi" čoveka, odnosno Džimija Jovina. Kako nije postojao drugi način Apple ga je kupio zajedno sa kompanijom. Ali, nijedna od svih nabrojanih teorija nije potvrđena, niti je zvaničan stav jedne ili druge kompanije. Dakle, sačekajmo da vidimo Apple uređaje i znaćemo i sami.

Pratite još zanimljivih vesti iz IT/Mobile sveta na Facebook MobIT stranici.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA