Facebook uvodi i praćenje kretanja prijatelja! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook uvodi i praćenje kretanja prijatelja!

Iz Facebooka kažu da nova opcija neće biti automatski aktivna, nego na naš zahtev, i omogućiće prijateljima da prate naše kretanje i obrnuto.

 Izvor: Promo.

Amerikanci će prvi imati priliku da korisnte "Nearby Friends" opciju (prijatelji u blizini), dok će ostatak sveta sačekati na nju još neko vreme. Kao što joj ime kaže "Nearby Friends" opcija prikazaće gde se koji prijatelj nalazi, kada je u našoj blizini, kao i gde namerava da putuje. Na taj način moći ćemo da isplaniramo viđanje sa prijateljima, ako smo u blizini, kao i da na brzinu isplaniramo put na isto odredište, kako bismo tamo iznenadili Facebook prijatelje.

Primer je recimo odlazak u bioskop. Kada odlučite da pogledate "Kapetana Ameriku 2" ili neki drugi film u omiljenom bioskopu i pojavite se tamo Fejs će vam odmah javiti koji prijatelji su već stigli, a prijaviće i sve one koji se pojave naknadno. Tako ćete moći da pogledate film zajedno ili nastavite druženje i nakon filma. Drugi primer je odlazak prijatelja u Beč, recimo, za praznike. Kada vidite da se prijatelj pakuje, po Facebooku, to je idealna prilika da i vi spakujete kofere i krenete na put sa prijateljem.

I jedna i druga opcija će biti omogućene samo ukoliko to korisnici Facebooka dozvole, kako bi se sačuvala privatnost korisnika. U podešavanjima opcije može se definisati i tačno ko može da vidi naše kretanje, a ponuđeni su pojedinačni kontakti, svi prijatelji, javnost ili samo određeni prijatelji ili grupe prijatelja.

U zavisnosti od operativnog sistema obaveštenja o prijateljima u blizini će se prikazivati u padajućem meniju, na zaključanom ekranu i u vidu "pop-up" ekranskih obaveštenja.

Vaše komentare očekujemo i na Facebooku!

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi