Odvikavanje od interneta traje tri godine! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odvikavanje od interneta traje tri godine!

U Americi sve više kampova za odvikavanje od interneta, dok se u Hrvatskoj svake godine registruje sve više slučajeva zavisnosti od interneta.

  Izvor: Guliver/Getty/Thinkstock.

U Hrvatskoj se svake godine zabeleži 12 do 14 novih slučajeva zavisnosti od interneta među populacijom uzrasta od sedam do 18 godina, piše "Slobodna Dalmacija". Osim što izaziva zavisnost, preterano korišćenje interneta decu izlaže brojnim rizicima - provodeći sve više vremena za računarom ili pametnim telefonom gube socijalne veštine, što ih čini lakim plenom pedofilima ili vršnjačkom nasilju koje se internetom širi rapidnom brzinom.

Najmlađi evidentirani zavisnik od interneta doslovce je doživeo blaži nervni slom kada su ga roditelji ostavili u stanu bez kabla za vezu s internetom... Dečak je počeo da razbija sve po stanu, iznosi jedan od primera dalmatinski dnevnik.

U Sjedinjenim Američkim Državama već postoje terapeutski kampovi za zavisnike od interneta u kojima terapije traju i do tri godine. Za Srbiju još uvek ne postoje zvanični podaci o broju internet zavisnika niti kako se oni leče. Kako prepoznati zavisnost od interneta opisali smo vam na linku.

Komentare nam možete poslati i preko Facebook mreže!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi