Koja starleta će ga prva nabaviti? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koja starleta će ga prva nabaviti?

Ovaj fotoaparat idealan je za pravljenje selfija, a ima i opcije za deljenje slika sa drugim uređajima, preko kojih se mogu okačiti na Instagram, Facebook i Twitter.

  Izvor: Promo.

Kompanija Samsung najavila je NX mini, najtanji i najlakši fotoaparat na svetu sa promenljivim objektivom, mogućnostima NFC i Wi-Fi povezivanja, koje korisnicima omogućuju da prave fotke, koje se potom mogu razmenjivati lako i brzo.

Uz karakteristike kao što su flip-up displej od 3.0 inča i širok ugao objektiva koji je ekskluzivno dizajniran da podrži globalnu strast za pravljenjem selfija - autoportreta ovaj fotoaparat idealan je za sve one koji vole da se „ubace" na svaku sliku. Znači, starlete, Instagram korisnici i svi koji vole selfije prosto će ga obožavati!

Selfi je termin koji je pronašao trajno mesto u rečnicima širom sveta tokom poslednjih godina i njegova popularnost ne pokazuje znakove posustajanja. Reč Wefie postala je sastavni deo urbanog rečnika i označava fotografiju koja je nastala na isti način kao selfi s tim što se slika dvoje ili više ljudi, a Samsung predvodi taj trendsa modelom NX mini. Odražavajući taj novi potrošački trend, NX mini ima čitav opseg ekskluzivnih funkcija koje omogućavaju fotografima da bez imalo napora uživaju u globalnom trendu pravljenja fotografskih autoportreta. Sa flip-up i tač displejom od 75.2 mm (3.0 inča) koji se okreće za 180 stepeni, korisnici mogu da savršeno ukadriraju autoportretske slike.

Wink shot predstavlja savršen način za pravljenje autoportreta bez upotrebe ruku. Korisnici moraju da podese svoj snimak i da namignu u fotoaparat kako bi fotografisali. Kada detektuje namigivanje, NX mini automatski fotografiše posle dve sekunde, bez potrebe da se pritiskaju bilo kakvi dugmići.

Veliki 20.5MP BSI CMOS senzor od 1 inča omogućava korisnicima da prave visoko kvalitetne slike sa najvećom rezolucijom u svojoj klasi.

Kao i svi Samsungovi SMART fotoaparati, NX mini poseduje Wi-Fi i NFC integraciju koja objavljivanje slika čini lakim. Ekskluzivna za Samsung, „Taguj i idi" opcija omogućava fotoaparatu NX mini da se upari sa uređajima koji imaju NFC mogućnost uparivanja, kao što su smart telefoni ili tableti, jednostavnim dodirivanjem dva uređaja. Jednom kada se upare, korisnici mogu da:
- izaberu i prebace više slika na uparene mobilne uređaje putem opcije Mobile Link
- pošalju slike na do četiri uređaja putem opcije Group Share, čime se eliminiše potrošnja vremena i ponavljanje procesa slanja slika većem broju prijatelja
- upravljaju fotoaparatom NX mini putem smart telefona preko opcije Remote View Finder Pro
- koriste fotoaparat kao Baby Monitor. Kada se detektuje buka, upareni smart telefon se aktivira putem aplikacije, dopuštajući roditeljima da vide ako treba da se pobrinu za svoje dete.

Korisnici mogu da ubacuju svoje slike direktno sa uređaja NX mini na Dropbox i Flickr, popularni sajt za razmenu fotografija. Dropbox pruža 2 GB prostora za besplatno skladištenje za nove korisnike, kojem se može pristupiti sa skoro svakog uređaja, dok na sajt Flickr korisnici mogu da ubace do jednog terabajta fotografija.

Dakle, šta mislite, koja starleta će imati ekskluzivu da ga prva "zgrabi"? :) Vaše komentare možete nam ostaviti i na Facebooku!

Samsung NX30 specifikacije


Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA