Tableti "razbili" sa prodajom u 2013! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tableti "razbili" sa prodajom u 2013!

Uz rast od gotovo 70 odsto u odnosu na 2012. prodato je skoro 200 miliona tableta!

  Izvor: MONDO portal.

U svetu je prošle godine prodato više od 195 miliona tablet računara, što je apsolutni rekord sa godišnjim rastom od čak 68 odsto.

Prošlogodišnji rast prodaje na ovom tržištu koje je ugledalo svetlost dana 2010. pokretanjem prvog iPada podstaknuto je lansiranjem novih modela sa manjim ekranima prodavanih u proseku po ceni od 200 evra i opremljenih Google Android sistemom.

Operativnim sistemom Android bilo je opremljeno 62 odsto tablet uređaja prodatih prošle godine, 32 odsto sistemom iOS, Microsoftovim tek 2.1 odsto.

Applovi modeli tableta sa 36 odsto učešća u ukupnoj prošlogodišnjoj prodaji, [to je 70 miliona prodatih iPadova ostaje neprikosnoveni lideri na ovom tržištu.

Na drugom mestu su modeli Samsunga sa učešćem od 19 odsto u prošlogodošnjoj prodaji i 37.4 miliona prodatih uređaja. Udeo u ukupnoj prodaji Amazon uređaja koji je 2012. promovisao model Kindle prošle godine je smanjen sa 6.6 na 4.8 odsto. Tajvanski Asus modeli zabeležili su rast u prodaji, povećavši udeo na tržištu od 5,6 odsto.

Kineski tableti Lenovo su takođe povećali udeo u prošlogodišnjoj prodaji na 3.3 odsto.

Potražite nas i na našoj Facebook stranici! U nastavku je test dva Windows tableta.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA