Kako je nastao internet | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je nastao internet

Pogledajte zanimljivu priču o nastanku interneta.

 Izvor: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Kako je internet izgledao te davne 1969. godine, koja se vodi kao datum "rođenja" mreže svih mreža niko ne može sa sigurnošću da potvrdi, jer tadašnji izgled mreže nije dokumentovan na adekvatan način. Ipak, ovaj video odmotaće vam priču o nsatanku interneta, onako kako se veruje da je njegov nastanak tekao.

Neki će reći da je internet "rođen" već 1961, ali o tome nema pouzdanih informacija.Takođe, možda i ne znate da je internet svoje prve korake napravio u Americi? Na svega četiri računara, povezana kablovskom vezom, američka vojska stvorila je ARPANET (akronim od Advanced Research Project Agency Network), pra pretka današnjeg interneta. Bila je to veza, dakle samo četiri računara, korišćena u istraživačke svrhe u jednoj univerzitetskoj laboratoriji, pod kontrolom Ministarstva odbrane Sjedinjenih Američkih Država.

Od 1969. godine, pa do promene internet protokola Arpanet se razvijao polako i nije imao previše "kontakta" sa spoljnim svetom. Tokom 1983. godine dogodio se možda i najznačajniji korak u razvoju interneta. Šta se to tačno desilo već smo vam napisali u OVOM tekstu, pogledajte ga, a potražite nas i na našoj Facebook stranici!

U nastavku je video o nastanku interneta i njegovom razvoju do 1990. godine.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi