Holivudski zlikovac: Kako živi Kim Dotkom | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Holivudski zlikovac: Kako živi Kim Dotkom

Pogledajte kratki film o tome kako živi "pirat svih pirata" ili "holivudski zlikovac", kako ga naziva ekipa emisije "60 minutes".

  Izvor: (Guliver/Getty Images).

Američka emisija "60 minutes" napravila je film o životu najpoznatijeg internet pirata Kima Dotkoma, koji trenutno živi na Novom Zelandu. U ovoje zemlji "pirat svih pirata", kako ga mnogi znaju, trenutno se "krije" od američkih vlasti, koje ga traže zbog štete koju je naneo toj državi i njenim kompanijama, protiv kojih je radio deleći besplatno njihove autorske sadržaje. Prema nekim informacijama do momenta gašenja sajta Mega Upload Sjedinjenim Američkim Državama je naneta šteta od oko 500 miliona dolara!

Originalni Mega Upload je ugašen, ali je Kim Dotkom početkom 2013. pokrenuo novi sajt za razmenu podataka pod nazivom Mega. Taj sajt aktuelan je i dalje, a svakom novom korisniku na raspolaganje stavlja oko 50 GB memorije za skladištenje ličnih i fajlova koje želi da deli sa drugim korisnicima.

Pogledajte petnaestominutnu priču o načinu života koji najmoćniji pirat vodi i o tome kakav je njegov stav u vezi sa svim što se o njemu misli i priča.

Pratite nas i na MobIT Facebooku!

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi