Google navigacija radi i u Srbiji! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google navigacija radi i u Srbiji!

Sem u Srbiji, glasovna navigacija je dostupna u Hrvatskoj i u još 23 zemlje od 12. decembra, ali pojedine funkcije još uvek nam nisu dostupne.

  Izvor: MONDO portal.

Od 12. decembra nešto pre ponoći, kada je stigla nadogradnja Google Maps aplikacije, na "mapi" podržanih zemalja za glasovnu navigaciju pojavila se i Srbija, što možete proveriti OVDE. Ipak, prve probe pokazuju da navigacija ima problema sa pronalaženjem tačnog broja ili zgrade, dok ulice pronalazi "iz prve".

Trenutno je na raspolaganju samo ženski glas za navođenje, izgovor je solidan, ali vuče malo na susednu Hrvatsku. Iako je ovo bolje nego "mutave" mape, koje su nam do sada bile dostupne, očekujemo da se Google malo više potrudi oko preciznosti i tačnosti mapa u Srbiji već sa sledećom nadogradnjom aplikacije.

Za korišćenje mapa i navigacije (sve je besplatno!) možete koristiti internet vezu i GPS signal, a na raspolaganju su vam još i navigacija za pešake i info o javnom prevozu (koji ne radi baš najbolje). Informacije o saobraćaju ne rade uopšte, kao ni navigacija za bicikliste. Tu su standardne opcije za podešavanje rute, izbor između više planova putovanja i druge uobičajene GPS i navigacijske opcije.

Isprobajte Google Maps navigaciju (još uvek u beta fazi) i javite nam svoje utiske o njoj. Mi odosmo napolje da testiramo mape i navigaciju u praksi!

Podsećamo vas da je Google snimao Beograd, Niš i Novi Sad i za Street View servis.

Pratite nas na Facebooku, na MONDO MobIT stranici. Imamo svašta zanimljivo tamo za sve vas, koji volite mobilne, tablete i IT gedžete!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA