BlackBerry odustao od prodaje, direktor dao otkaz | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BlackBerry odustao od prodaje, direktor dao otkaz

BlackBerry neće biti prodat, ali će u kompaniju biti "upumpano" milijardu dolara investicija. Dosadašnji direktor će, kao deo dogovora, napustiti kompaniju.

  Izvor: BlackBerry.

Torsten Hajns podneo je ostavku na mesto direktora kompanije BlackBerry, koja je dobila milijardu dolara investicija od Fairfax Financial grupe i drugih manjih akcionara, ali neće biti prodata. Fairfax Financial već poseduje 10 odsto akcija kompanije, ali nema dovoljno sredstava da kupi BlackBerry, kako je ranije dogovoreno, za 4.7 milijardi dolara.

BlackBerry je, prema Associated Press izvoru u potpunosti odustao od prodaje kompanije. Dosadašnji direktor Torsten Hajns je u januaru 2012. došao na čelo RIM kompanije, koja je u to vreme bila u velikim problemima. Tokom ove i prošle godine BlackBerry je izbacio novi BlackBerry 10 OS, nekoliko modela smartfona, uključujući Z10, Q10 i Z30, kao i jeftini Q5, koji nisu postigli naročit uspeh, a samo u prošlom kvartalu gubitak kompanije bio je blizu milijardu dolara! Prema dogovoru investitora i kompanije, Torsten odlazi odmah, a biće još nekh promena u upravljačkom i drugim menadžment timovima kompanije.

Rok za kupovinu nekadašnjeg giganta mobilne telefonije BlackBerryja istekao je 4. novembra.

Nakon što je prošlog meseca BlackBerry saopštio da izlazi na tržište, javila se kompanija Fairfax Financial, izrazivši zainteresovanost, a pored ove, takođe kanadske kompanije, kao potencijalni kupci navodili su se i osnivači BlackBerryja Majk Lazaridis i Dag Fredžin, koji bi mogli da izađu sa ponudom u partnerstvu sa njujorškom investicionom firmom "Cerberus Capital Management LP" i proizvođačem čipova za mobilne telefone "Qualcomm Inc".

Takođe, tokom poslednjih nedelja, zainteresovan za BlackBerry bio je i kineski Lenovo, a rukovodstvo BlackBerryja je prošle nedelje putovalo u Kaliforniju, gde su imali razgovore sa čelnim ljudima Facebooka, koji se takođe u medijima pominjao kao potencijalni kupac.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA