Novi Google+: Sada nudi obradu fotki i videa | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi Google+: Sada nudi obradu fotki i videa

Google aktivirao nove opcije za obradu fotografija i videa direktno u pregledaču interneta, bez potrebe za dodatnom memorijom i foto alatima instaliranim na računaru.

 Izvor: MONDO portal.

Društvena mreža ima više od 540 miliona dnevno aktivnih korisnika, svake nedelje se na nju prebaci preko milijardu i po fotki, a na "zidu" svakodnevno nešto napiše ili okači preko 300 miliona korisnika.

Google je zbog toga unapredio Google+ mrežu, uglavnom sa foto i video alatkama, koje olakšavaju manipulaciju i srđivanje foto materijala. Zbo toga je aktivnim korisnicima povećao i količinu besplatnih GB za čuvanje fotki i video sadržaja, koji ne bi trebalo da bude manji od 15 GB kod svih korisnika (5 GB inicijalno za Drive, 10 za QuickOffice + GMail i drugi servisi).

Od 1. Novembra Google+ automatski, ako mu vi to dozvolite mnogo lakše i kvalitetnje obavlja automatsko (samostalno) prebacivanje ne samo foto, nego i video materijala na vaš Google+ profil,

gde se oni organizuju u albume i po paramertrima poput datuma, esta snimanja ili drugih oznaka.

Na Google+ mreži sada možete da obrađujete fotografije i video snimke, ali daleko naprednije, od pukog rotiranja, isecanja ili promene boje. Sada je moguće napraviti razičite efekte, pomoću alatki za dodavanje akcije (objekat se više puta pojavljuje na fotografiji u različitom položaju), izvršiti "čišćenje" fotografije od neželjenih objekata, omogućeno je sređivanje kolorita, pravljenje animiranih GIF sadržaja, izmena i prekrajanje video snimaka i mnoge druge mogućnosti.

Od 1. Novembra dovoljno je da imate Google nalog, otvoren Google+ profil, QuickOffice aplikaciju i pristup internetu i sve slike i video materijale možete uređivati na bilo kom mestu, čak i na mobilnom telefonu, što isključuje potrebu za posebnim foto programima i servisima za skladištenje multimedije.

Takođe, Google je u Srbiji aktivirao lakši način pristupa Google servisima. Na slici iznad je prikazana nova ikonica, koja objedinjuje ostale

Google servise, kojima se može pristupiti iz trenutno aktivnog servisa/aplikacije. Recimo, sada direktno iz GMaila možete skočiti u QuickOffice, Drive ili do YouTube kanala, jednostavnim klikom na ikonicu i odabirom željenog Google servisa.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi