Našao porodicu nakon 26 godina zahvaljujući Googlu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Našao porodicu nakon 26 godina zahvaljujući Googlu

Kao dečak zaspao je u vozu i probudio se 1.500 kilometara od mesta na kojem ga je brat uzaludno čekao. Nakon 26 godina, posle životnog rolerkostera vratio se kući zahvaljujući Googlu!

 Izvor: ScreenShot/YouTube.

U poslednje vreme svedoci smo korišćenja interneta i društvenih mreža u svakakve bizarne i izopačene namene, koje su nas u potpunosti udaljile i otuđile, ali ovakve priče vraćaju nam nadu i veru u internet kakav je prvobitno zamišljen - da spaja i pomaže ljudima da se zbliže.

Saru Munši Kan seća se svog životnog putovanja, koje je počelo 1986, kada mu je bilo samo pet godina. Umesto da ga njegov stariji brat pokupi na stanici, u indijskom gradu Berhanpuru, Saru je zaspao i probudio se 1.500 kilometara dalje, u Kalkuti.

Bez ikoga ko bi se o njemu starao, hrane i zaštite, nekoliko nedelja živeo je na ulici, da bi nakon tog perioda bio odveden u sirotište. Usvojila ga je porodica iz Australije, koja se po povratku u zemlju odselila na Tasmaniju, gde je Saru odlučio da započne svoju potragu za domom i porodicom.

Koristeći Google Earth servis pokušavao je da se seti odakle je krenuo, gde je živeo sa roditeljima, bratom i sestrom, pa i iako mu šanse nisu bile prevelike, Saru je uspeo! On je sredinom 2012. godine krenuo u Indiju, pričao sa prolaznicima, tražio "sebe i svoje" po indijskim selima i gradovima i nakon 26 godina ih je pronašao.

Dirljive momente ponovnog susreta sa porodicom Saru je za Google Maps ispričao u videu koji možete pogledati u nastavku.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi