Iskorišćene baterije kao punjač smartfona? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iskorišćene baterije kao punjač smartfona?

Da li znate da svaka iskorišćena baterija sadrži još najmanje 400 mAh snage u sebi, što je četvrtina kapaciteta prosečne smartfon baterije danas?

 Izvor: MONDO portal.

Elektronski otpad je sve veći problem modernog čovečanstva, jer, sem što veliki broj uređaja još uvek sadrži gomilu štetnih po ljudsko zdravlje materijala i supstanci, taj otpad gomila se ogromnom brziom, koja praktično ne može da se izmeri.

Baterije, alkalne i one obične su posebno problematične, jer su potencijalna opasnost i po zdravlje i po sigurnost ljudi, pa je njihovo odlaganje nakon upotrebe posebno propisano.

Kako bi stanovnicima Tajlanda skrenula pažnju na sve veći problem sa odlaganjem i reciklažom baterija tamošnja kompanija, koja se bavi proizvodnjom mleka od soje, investirala je u društveno koristan projekat, koji bi trebalo da podigne nivo svesti Tajlanđanja o iskoristivosti starih baterija i njihovoj reciklaži.

Od 1.500 iskorišćenih baterija napravljen je zid, koji je deo projekta "Potrošene baterije za ispražnjene baterije" kao svojevrsni džinovski punjač za mobilne telefone.

Prema istraživanjima, svaka potrošena baterija sadrži još najmanje 400 mAh snage, koja je preko ovog zida korisnicima koji su punili baterije smartfona obezbedila još preko 3.320 sati razgovora.

Sve prikupljene baterije su adekvatno iskorišćene, a potom i reciklirane. Pogledajte.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi