Mobilna bazna stanica veličine kreme za ruke! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mobilna bazna stanica veličine kreme za ruke!

Kompanija Ericsson predstavlja mobilnu baznu stanicu koja je dovoljno mala da staje u šaku, a obezbeđuje signal za grupu ljudi u zatvorenom prostoru.

 Izvor: Ericsson.

Novo rešenje oblika diska nazvano je Ericsson Radio Dot System, a kreirano je za različite situacije u kojima je potrebno u zatvorenom prostoru obezbediti kvalitetan pristup mobilnoj širokopojasnoj mreži i prenos glasa.

Zatvoreni prostori predstavljaju poseban izazov za mobilne operatore koji žele da obezbede stabilan signal. Postojeća rešenja su uglavnom usmerena na prenos glasa i ne zadovoljavaju sve veće zahteve vezane za upotrebu aplikacija. Pokrivanje većeg dela zgrade signalom predstavlja izazov, kako zbog visokih troškova, tako i zbog ograničene skalabilnosti.

Ericsson Radio Dot System je kompaktno i fleksibilno rešenje. Uređaj je težak svega 300 grama, nastao je nakon dve godine istraživanja i razvoja, a koristi 14 patenata.

Odlikuje ga "dot" antena koja korisnicima isporučujue mobilni širokopojasni signal. Zbog male veličine i skalabilnosti, ovaj uređaj zadovoljava potrebe različitih tipova korisnika sa srednjim ili velikim prostorijama, a ima potencijal da zadovolji potrebe operatora koji žele da ponude kompletno rešenje za zatvorene prostore.

Dot uređaji se sa baznom stanicom povezuju preko standardnog LAN kabla, putem kojeg dobijaju i struju. Instalacije i nadogradnje su jednostavne, što omogućava brzo reagovanje na rastuće potrebe za kapacitetom i pokrivenošću. Ericsson Radio Dot System podržava integraciju sa Ericssonovom Wi-Fi ponudom što omogućava funkcije poput preusmeravanja saobraćaja u realnom vremenu kako bi korisnici dobili najviši kvalitet usluge putem Wi-Fi i 3G mreža.

Radio Dot System bi trebalo da bude komercijalno dostupan krajem 2014. godine.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi