AMD Radeon R9 i R7: Realizam u video igrama | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AMD Radeon R9 i R7: Realizam u video igrama

Igranje u ultra rezolucijama, poboljšan zvuk, i optimizacija performansi na najnižem hardverskom nivou postaju realnost sa AMD Radeon R9 i R7 serijom

 Izvor: AMD.

AMD je prestavio Radeon R9 290X, R9 290, R9 280X, R9 270X, R7 260X i R7 250 grafičke kartice, prve AMD-ove GPU-ove za novu eru u igranju, definisanu UltraHD displejima, obnovljenom energijom u razvoju igračkih endžina i novom generacijom igrača koji očekuju daleko živopisnije igračko iskustvo.

AMD je, takođe svetu predstavio Mantle i AMD TrueAudio tehnologije, najnovije inovacije koje igračima, i programerima igara pružaju jedinstveno unapređenje audija i igračkih performansi u kompatibilnim igrama. Graphics Core Next (GCN) arhitektura unutar AMD Radeon R9 i R7 Serije grafičkih kartica je i dalje vodeća snaga na koju se oslanja Ujedinjena Igračka Strategija, AMD-ov pristup pružanja konzistentnog igračkog iskustva na PC-ju, u dnevnoj sobi ili putem oblaka - sve to pokretano AMD Radeon grafikom koja se nalazi u AMD grafičkim karticama i akcelerisanim procesorskim jedinicama (APU-ovima).

Četiri stuba Ujedinjene Igračke Strategije - konzole, oblak, sadržaj i klijent - se spajaju predstavljanjem Mantla.

AMD Mantle
Sa Mantlom, igre kao što je DICE-ov Battlefield 4 će biti u prilici da na prirodan način komuniciraju sa Graphics Core Next arhitekturom, ostvarujući viši nivo hardverske optimizacije koji ni jedan drugi proizvođač grafičkih kartica ne može da ostvari. Mantle takođe pomaže programerima igara da kreiraju igre na većem broju platformi oslanjajući se na sličnosti između GCN-pokretanih PC-ja i igračkih konzola nove generacije i na taj način kreiraju pojednostavljeni proces razvoja igara.

AMD TrueAudio
Nova tehnologija programerima igara pruža programabilni audio pajplajn na GPU-u, te im omogućava da stave svoj jedinstveni umetnički pečat na audio u igrama na isti način na koji je programabilni grafički pajplajn omogućio ostvarivanje jedinstvene umetničke vizije u PC grafici. Igre koje koriste ovu tehnologiju mogu pružiti realističnije dinamičko okruženje, bogatiju paletu zvučnih efekata, usmeren audio i još mnogo toga.

TrueAudio tehnologija unapređuje audio realističnost simuliranjem načina na koji ljudski mozak opaža zvuk u realnom svetu, u saradnji sa postojećim audio hardverom korisnika kreira realističan doživljaj u dolazećim igrama kao što je THIEF od Square Enixa ili Lichdom od Xaviant Gamesa.

AMD Multi-Displej tehnologija
Dolazak nove generacije AMD Radeon grafičkih kartica, takođe predstavlja novo poglavlje u AMD-ovoj tradicionalnoj podršci vrhunskim multi-displej konfiguracijama. AMD Radeon R9 i R7 Serije grafičke kartice su kreirane za igranje na UltraHD (3.840 x 2.160 piksela) displejima, uključujući i podršku za ne-segmentirane 2160p60 displeje kroz buduće verzije AMD Catalyst drajvera. Pored toga, igrači koji su više navikli na AMD Eyefinity multi-displej tehnologiju će biti u prilici da koriste gotovo bilo koju kombinaciju izlaza za displeje kada su povezani odgovarajući monitori na DVI ili HDMI izlaze njihovih sistema.

AMD Radeon R9 i R7 Serije grafičke kartice će biti dostupne za kupovinu u bliskoj budućnosti, ali za sada nema najava koliko će koštati i kada ćemo ih videti u Srbiji.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi