Anonimusi su neutralisani, kaže FBI | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anonimusi su neutralisani, kaže FBI

FBI tvrdi da je neutralisao hakersku grupu Anonimus, pošto je prošle godine uhapsio pet pripadnika Lulz Security, najopasnije grupacije njihovih članova.

  Izvor: ScreenShot/YouTube.

Zvaničnik FBI Ostin Berglas rekao je da Anonimusi već izvesno vreme nisu imali značajnijih sajber napada, ocenivši da se taj pad aktivnosti direktno može pripisati hapšenju članova pomenute grupe. "Svi ti uhapšeni bili su glavni igrači u pokretu Anonimnih i mnogi ljudi su se ugledali na njih, samo zbog onog što su radili", rekao je Berglas listu Huffington Post.

Hapšenja Anonimusa

Od kraja 2010. godine Anonimusi su postali svetski poznati hakeri obaranjem niza sajtova američkih vladinih agencija i velikih kompanija, kao i krađom podataka. Hapšenja su usledila pošto ih je otkucao Hektor Monsegur, zvani Sabu, koji je bio član Anonimusa, ali je nakon otkrivanja pristao da sarađuje sa FBI. Nakon toga je, prema navodima američkih zvaničnika, nastalo je nepoverenje među ostalim članovima grupe, koji se plaše da ima još prikrivenih saradnika FBI među Anonimusima.

Svih pet članova Lulz Securityja priznalo je krivicu pred sudom. Ta hakerska grupa je preuzela odgovornost za sajber napade na kompaniju
Sony, i televizijsku seriju X Factor, a bila je poznata i po napadima na sajtove američke vlade i vladinih agencija iz te zemlje.

Berglas je rekao da pokret još postoji, ali da nema više poziva na velike akcije. "Oni su i dalje aktivni na Twitteru i postavljaju razne stvari", rekao je Berglas. Prema njegovim rečima, hapšenje uticajne grupe iz zajednice Anonimusa stvorilo je "ogroman efekat odvraćanja" na ostale pripadnike time što je među njih ubačeno nepovjerenje.

Veliki broj grupa unutar Anonimusa sada se pretvorio u prenosioce vesti koji promovišu internet aktivizam.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA