Halil našao "rupu" u Fejsu! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Halil našao "rupu" u Fejsu!

Palestinski informatičar koji sebe naziva Halil morao je bukvalnim primerom bezbednosnom timu Facebooka da ukaže na propuste!

  Izvor: Promo.

Halil je na profilu osnivača te kompanije, Marka Cukenberga, objavio svoje komentare. Propust na koji je Halil ukazivao omogućava korisnicima Facebooka da na profil bilo kojeg korisnika, bez obzira da li je u listi prijatelja ili ne, može da postavlja komentare.

On je navode o propustu objavio na stranici Facebooka otvorenoj za te namene. Minimalna nagrada za prijavu propusta je 500 dolara. Međutim, "stručnjaci" te društvene mreže nisu prepoznali propust. "Žao nam je, ali to nije propust", naveo je tim u odgovoru na Halilovu prijavu.

Po prijemu odgovora, Halil tvrdi da nije imao drugog izbora nego da problem iznese direktno na Cukerbergovom zidu. Samo nekoliko minuta nakon što je postavio komentar, Halil je dobio odgovor od inženjera Facebook sa zahtevom za detalje o propustu. NJegov profil je blokiran, a stručni tim je krenuo u rješenje problema.

Facebook je saopštio da Halil, ipak, neće dobiti nagradu za prijavu, jer je svojim postupcima narušio uslove korišćenja te internet stranice. Kasnije je Facebook ponovo aktivirala Halilov profil i izrazila nadu da će i dalje raditi s njima kako bi pronalazili dodatne propuste.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi