Facebook uvodi video reklame i trlja ruke! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook uvodi video reklame i trlja ruke!

Facebook bi od video reklama, koje planira da uvede do kraja godine, mogao da generiše više od milijardu dolara u 2014. godini!

Ovo je navedeno u izveštaju Morgan Stanley kompanije, koja je otkrila i da bi to predstavljalo jedan procenat svih troškova predviđenih za televizijsko oglašavanje u Americi.

Morgan Stanley predviđa da bi do 2020. godine video reklame na Facebooku mogle da donesu čak 6.5 milijardi dolara!

U izveštaju, koji je prvenstveno baziran na izvorima kao što su Bloomberg i The Financial Times, navodi se da bi video oglasi bili plasirani krajem godine i da bi se najveći deo 2014. godine zadržali na američkom tržištu. Kod evropskih korisnika ove društvene mreže stigli bi kasnije tokom 2014, u Aziji 2015, a na ostalim tržištima do kraja 2016. godine.

Video oglas, dužine do 15 sekundi, automatski će se emitovati bez zvuka, ukoliko korisnik uključi zvuk, video će početi da se emituje od samog početka, ako korisnik nije zainteresovan za reklamu dovoljno je da stranu skroluje na dole.

Kompanija već beleži značajan rast u domenu prihoda od oglašavanja, pa je u drugom kvartalu on iznosio 1.6 milijardi dolara, što je rast od 61 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Facebook ipak neće biti jedini društveni medij koji ima koristi od video reklama.

Prema istraživanjima, YouTube od video reklama očekuje četiri milijarde dolara u 2013, i skoro 20 milijardi od 2020. godine.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi