FBI prisluškuje preko mikrofona na smartfonu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uređaji

FBI prisluškuje preko mikrofona na smartfonu

Izvor mondo.rs
Izvor mondo.rs

Prema nedavno procurelim informacijama, FBI koristi malware softvere kako bi aktivirao mikrofone na telefonima radi prisluškivanja.

Napredna tehnologija, koja je u potpunosti kreirana u FBI laboratorijama omogućava agentima da na daljinu aktiviraju mikrofone Android telefona ili PC i laptop računara, kako bi pratili kriminalne aktivnosti, odnosno prisluškivali kriminalce.

Ove tehnologije, koje su konstruisane po ugledu na malware, zaobilaze etičke principe korišćenja modernih tehnologija i koriste se bez znanja korisnika. Wall Street Journal prenosi reči neimenovanog FBI zvaničnika, koji kaže da obični korisnici nemaju rezloga za brigu i da se takve thnologije koriste isključivo u antiterorističke i akcije uperene protiv dečije pornografije.

Ovaj zvaničnik je tako potvrdio da FBI zaista ima takve mogućnosti i "alate", ali niko u tom Birou nije želeo da izda zvaničnu izjavu pomenutom listu. Isti izvor otkrio je da na sličan način FBI pristupa podacima osumnjičenih korisnika, njihovim kamerama i drugim multimedijalnim uređajima.

Da nije malo previše?

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi