FBI prisluškuje preko mikrofona na smartfonu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FBI prisluškuje preko mikrofona na smartfonu

Prema nedavno procurelim informacijama, FBI koristi malware softvere kako bi aktivirao mikrofone na telefonima radi prisluškivanja.

  Izvor: Guliver/Getty Images/Thinkstock.

Napredna tehnologija, koja je u potpunosti kreirana u FBI laboratorijama omogućava agentima da na daljinu aktiviraju mikrofone Android telefona ili PC i laptop računara, kako bi pratili kriminalne aktivnosti, odnosno prisluškivali kriminalce.

Ove tehnologije, koje su konstruisane po ugledu na malware, zaobilaze etičke principe korišćenja modernih tehnologija i koriste se bez znanja korisnika. Wall Street Journal prenosi reči neimenovanog FBI zvaničnika, koji kaže da obični korisnici nemaju rezloga za brigu i da se takve thnologije koriste isključivo u antiterorističke i akcije uperene protiv dečije pornografije.

Ovaj zvaničnik je tako potvrdio da FBI zaista ima takve mogućnosti i "alate", ali niko u tom Birou nije želeo da izda zvaničnu izjavu pomenutom listu. Isti izvor otkrio je da na sličan način FBI pristupa podacima osumnjičenih korisnika, njihovim kamerama i drugim multimedijalnim uređajima.

Da nije malo previše?

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi