Hakuju TV preko Facebook aplikacije i špijuniraju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hakuju TV preko Facebook aplikacije i špijuniraju

Pametni televizori, baš kao i pametni telefoni, mogu biti hakovani i lako iskorišćeni u svrhu špijunaže.

 Izvor: Promo.

Na Black Hat konferenciji posvećenoj sigurnosti i zaštiti u IT-ju, dvojica istraživača demonstrirala su mogućnosti hakovanja pametnih televizora, koji su ovih dana izuzetno popularni.

Kako pametni televizori koriste aplikacije poput onih na smartfonima, haker može iskoristiti Facebook ili Skype i preuzeti kontrolu nad fajlovima, koji su prikačeni na TV. Pomenute aplikacije, koji nisu usamljeni slučajevi, pisane su u Javi ili HTML5 standardu i lako se mogu iskoristiti protiv korisnika.

Haker ne može mnogo, čak i kada preuzme kontrolu nad TV-om, jer su mogućnosti pametnih televizora još uvek relativno svedene, ali može da iskoristi fajlove sa TV-a kako bi kompromitovao korisnika ili da preko internet konekcije, eventualno ošteti neki drugi uređaj.

Saveti stručnjaka za bezbednost jesu da se USB memorije ili hard diskovi, koji se obično povezuju na smart TV-e uvek isključe nakon gašenja televizora. Korišćenje društvenih mreža na njemu treba svesti na minimum, a na internetu se, baš kao i na računarima mora voditi računa o tome koji se sajtovi posećuju.

Takođe, trebalo bi redovno proveravati apdejt sistema smart TV-a, uvek isključivati internet vezu kada se ne koristi.

Smart TV uređaji su izuzetno popularni. Tokom 2012 prodato je preko 60 miliona, dok se ove očekuje preko 85 miliona prodatih smart televizora.

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi