Prozori progovorili! Šta li će nam ispričati? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prozori progovorili! Šta li će nam ispričati?

Iako im namena još uvek nije precizno definisana, pričajući prozori više ne pripadaju budućnosti. I ne brinite, ovi prozori ne cinkare, govore samo ono što im se kaže :)

  Izvor: ScreenShot/YouTube.

Kompanija Sky predstavila je funkcionalni pričajući prozor, koji, zapravo i ne govori, ali slušaocu šalje poruku preko posebne vrste radiotalasa.

SkyGo transmiter prikačen je za prozor i za sada je još uvek prilično velikih dimenzija (radi se na smanjivanju), koji putem nečujnih vibracija visoke frekfencije do mozga šalje savršeno razumljive audio poruke. Slušalac, do kojeg se poruka šalje, ne mora čak ni biti naslonjen na prozor, dovoljno je da je u blizini istog i mozak će ove frekfencije razumeti i u glavi ih reprodukovati kao razumljivu audio poruku.

Bone Conduction, kako se prozor i tehnologija zovu, stvaraju vibracije kratkog dometa, pa nema bojazni da će neko, osim najbližeg slušaoca poruku čuti. Kada malo bolje razmislimo, pošto se prozor, između ostalog, pravi s namerom da unapredi industriju oglašavanja onda i nije važno koliko će slušalaca čuti poruku.

Industrija oglašavanja je najgasnija i što pre želi da pričajući prozor prigrabi za sebe, što možda i nije najsrećnija novost za sve nas - oh, ne, još reklama! - izumtelji ga testiraju i prilagođavaju i kao jednu od pomoći ljudima sa oštećenim sluhom i gluvima, ali i za vojnu upotrebu.

Jedno je sigurno: Sky će debelo naplatiti ovaj svoj pronalazak! Da li biste vi voleli da čujete jedan ovakav prozor u svom busu ili tramvaju?

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi