Umesto novina, danas u WC nosimo mobilni! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umesto novina, danas u WC nosimo mobilni!

Sećate se trenutaka kada ste posle maminog sjajnog ručka želeli da se zavalite na kauč i pročitate novine, ali je ćale već zbrisao u WC, zajedno sa njima? Da, i mi…

Sada nas to više neće mučiti, jer ćale verovatno u WC nosi svoj novi mobilni, baš kao i mi, da se ne lažemo! Pitanje je samo da li će nakon korišćenja toaleta oprati ruke i kako će (i da li će) dezinfikovati telefon?

BuzzFeed kompanija, po ugledu na prošlogodišnje istraživanje u kojem su došli do podatka da čak 75 odsto vlasnika mobilnih iste koristi tokom boravka u toaletu, sprovela je novo istraživanje, ali ovog puta među svojim zaposlenima.

Prema dobijenim podacima od 62 zaposlena, čak 92 odsto njih redovno upotrebljava mobilni u WC-u, što je zgrozilo kompaniju, koja se istinski brine za zdravlje svojih radnika. Zbog čega? Upravo zbog toga što svetska statistika kaže da posle korišćenja toaleta ruke sapunom pere samo 64 odsto žena i svega 32 odsto muškaraca. Ako mobilni u toaletu koristimo gotovo svi, posmatrajući BuzzFeed rezultate istraživanja, onda vam je jasno koliko potencijalno zaraznih uređaja se u ovom trenutku nalazi oko svakog od nas!

Polovina ispitanika je BuzzFeedu odgovorila da telefon u toaletu koristi svakodnevno, trećina je rekla da to čini nekoliko puta nedeljno, a samo dva odsto ispitanika je samo jednom imala telefon kod sebe u toaletu.

Sedeći na WC šolji korisnici uglavnom ne telefoniraju, ali zato 49 odsto njih tvituje i prati Twitter, trećina koristi telefon za sve što stigne, na uobičajen način, kao i inače ili igra igre, dok dvadeset odsto ispitanika vreme na WC šolji prekraćuje šaljući i čitajući poruke i mejlove.

Na pitanje koju stvar smatraju najneprikladnijom, koju su uradili tokom korišćenja telefona u toaletu, većina ispitanika je rekla da su vodili seksi prepisku sa partnerima ili flertovali preko SMS-a.

Da li i vi koristite telefon u WC-u i da li perete ruke i čistite telefon posle korišćenja toaleta? Par sveta o održavanju smartfona i telefona čistim i dezinfikovanim možete pročitati OVDE.

(Marko Čavić, MONDO)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi