Otključavaćemo brave smartfonima! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otključavaćemo brave smartfonima!

August Smart Lock brave već su spremne za serijsku proizvodnju, a otključavaju se, umesto klasičnim ključevima, smartfonima i mobilnim telefonima.

Kada već možemo da otključamo kola samo dodirom mobilnog telefona (pogledajte kako to izgleda) zašto to isto ne bismo mogli i sa ulaznim vratima stana ili kuće?

Naravno, pogađate - uskoro će i to biti moguće, odnosno, biće krajem ove godine, kada se August Smart Lock brave pojave u prodavnicma širom sveta.

Jedinstvena baza, koja radi sa standardnim baterijama, montira se kao podrška klasičnoj bravi, a funkcioniše preko Bluetooth veze i zaštićenih ključeva, odnosno lozinki. Aplikacija za iOS i Android povezuje se preko Bluetootha sa bravom, brava iščitava ključ definisan u aplikaciji i na osnovu podudarnosti s njim otvara ili ostavlja vrata zaključanim.

Svaki ključ se prethodno unosi u memoriju baze i može mu se definisati vreme isteka, odnosno ulaska. Recimo, osoba koja ima neki od elektronskih ključeva može određenog datuma u određenom vremenskom periodu ući u kuću. Ovo je sjajna opcija, koja omogućava da i rođaci ili prijatelji dobiju na brz i lak način mogućnost (lozinku) da uđu u kuću, ako se za tim ukaže potreba, čak i kada niste blizu njih. Ključ se kreira u apikaciji i šalje prjatelju ili rođaku. Kada definisano vreme ulaska istekne lozinka se briše i više se ne može koristiti.

Ukoliko se baterije iznenada isprazne baza prelazi u mod mirovanja i omogućava otključavanje vrata klasičnim ključem. Lako se montira na bilo koja vrata i košta 199 dolara. Proizvđač tvrdi da su ispoštovana sva bezbednosna pravila i protokoli i da je svaka vrsta hakovanja brave nemoguća. Prodajni paket sadrži softver za računar, aplikaciju za smartfon i bazu.Da li biste vi montirali August Smart Lock na svoja vrata?

(Marko Čavić, MONDO)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi