Google I/O: Unapređen i ulepšan Google+ | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google I/O: Unapređen i ulepšan Google+

Naravno da je Google za svoju konferenciju spremio i značajno unapređenje za popularnu društvenu mrežu. Google+ je mobilni interfejs doneo i za web korisnike.

Google I/O konferencija bila je pravo mesto da kompanija objavi najznačajnije unapređenje do sada u vezi sa Google+ društvenom mrežom, koja je u ovom trenutku druga najpopularnija društvena mreža na svetu.

Interfejs aplikacije Google+ sa Android uređaja pretočena je i u web interfejs, koji ga je ulepšao i dao mu na dinamičnosti. Nove objave i deljeni sadržaji pojavljuju se odmah na vrhu ekrana, tako da korisnik ima pregled svih dešavanja, koji zbog tri kolone sadržaja može jednostavno, a brzo da prati.Uvedene su i automatske heštag oznake, koje će Google+ mreža samostalno ubacivati u postove, a na osnovu njihovih sadržaja i heštagova koje ste prethodno vezivali uz slične ili iste pojmove.

Hangout opcija integrisana je i na Andoid i na iOS platformu, pa možete slati poruke, četovati putem teksta ili video poziva u koji može biti uključen “buljuk” prijatelja, na svim Android i iOS smartfonima i tabletima. Google je predstavio minimalistički Hangout interfejs, dodao nove smajlije, omogućio da vidite kada neko kuca poruku i da čuvate sve Hangout zapise do trenutka kada ih izbrišete.

Ne treba zaboraviti ni prelepe tranzitivne efekte i animacije, koje je Google integrisao kako u Google+ aplikaciju, tako i u web interfejs Google+.

Ostanite uz MONDO, na Google I/O putovanju, na kojem ćemo biti narednih nekoliko dana, tačnije do 17. maja. Pratite nas pod heštagom #MobIT_GoogleIO na Twiteru.

Vidimo se!

(Marko Čavić, MONDO)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi