Sledeća "Tvitoslavija" već krajem godine! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sledeća "Tvitoslavija" već krajem godine!

Tvitomanija, ili Tvitoslavija kako su je interno nazivali, od 8. do 12. maja u Novom Vinodolskom okupila je oko 600 učesnika iz cele regije.

Svi oni okupili su se na istom mestu, kako bi se edukovali o savremenim upotrebama Interneta, razmenili ideje i iskustva i povezali se sa stručnjacima koji svoj imidž unapređuju putem društvenih mreža. Tvitomanija je kao najveća konferencija o društvenim mrežama u regionu uspela da ponovo sagradi “mostove”, koji su bili srušeni na neki drugi način pre mnogo godina, zaključak je većine učesnika konferencije.

U tri dana koliko je trajao program, na tri scene, više od 100 predavača je razmatralo prednosti i mane korišćenja društvenih mreža u politici, novinarstvu, turizmu, kao i o prednostima koje kompanijama donosi aktivno i kvalitetno prisustvo na platformama Twitter, Facebook, YouTube, Instagram, FourSquare, Pinterest, Tumblr itd.

Twitter je, kao društvena mreža, uspeo da poveže ljude koji imaju razvijen biznis i okrenuti su ozbiljnijem načinu komuniciranja, smatra hrvatska pevačica i aktivna tviterašica, Nina Badrić.

Najviše se pričalo o upotrebi Twittera kao medijskog kanala i sve većoj brzini komuniciranja i informisanja, međutim, zaključak rasprave je bio da će proći još dosta vremena pre nego što mediji počnu da liče na one za Zapada.

Zaključak konferencije jeste da treba biti gde su svi, a to je definitivno na društvenim mrežama.

Pored mnogobrojnih predavanja, bilo je i prilika za poslovne sastanke i umrežavanje u kopleksu Novi Spa Hotels & Resort koji je bio domaćin ove konferencije. Spa centar i otvoren bar gde se održavao večernji program iskorišćeni su i kao dodatne koferencijske sale. Svi prisutni mogli su da komentarišu i direktno učestvuju u programu putem tweet wall-a na kome su se projektovale objave sa Tvitera pod oznakom #tvitomanija.

O moći promocije uz pomoć Interneta govori i statistika dobijena putem servisa za praćenje društvenih mreža Peekmedio, koja broji za sad 4.217.578 pregleda svih objava u vezi sa Tvitomanijom i 21.507.458 pratioca autora tih objava.

Organizatori najavljuju sličnu konferenciju krajem godine, pošto se pokazalo ogromno interesovanje u sferi onlajn poslovanja.

(MONDO)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi