Zašto Apple računari nisu za pušače | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto Apple računari nisu za pušače

Zato što u američkoj kompaniji odbijaju da poprave kompjutere “zagađene” duvanskim dimom...

Kompanija Apple odbila je da popravi kompjuter jednoj klijentkinji, iako je uređaj bio pod garacijom, jer je kvar izazvan duvanskim dimom.

Naime, serviser kompanije Apple odbio je da ukloni kvar nakon što je u kompjuteru pronašao tragove katrana i duvana, pozivajući se na zakon o bezbednosti i zdravlju na radu. U telefonskom razgovoru vlasnicu je obavestio da je kompjuter “zagađen”, da je duvanski dim izazvao to zagađenje i da te vreste popravki ne podležu garanciji.

Kada je vlasnica pokvarenog kompjutera pokušala da serviseru objasni da ona sama ne puši, već da deli kancelariju sa pušačima, odgovoreno joj je da i pasivno pušenje šteti elektronskim uređajima. Kompjuter nije popravljen ni nakon uložene žalbe kancelariji direktora Apple kompanije, iz koje je stigao dopis da ni u jednom Apple Care centru takva popravka neće biti izvršena u okviru garancije.

Korisnica, koja je za računar i “poboljšanju garanciju” dala oko 3.000 dolara je ostala u šoku, ali bez argumenata, jer američki zakon je jasan - nema pušenja na radnom mestu. Da nisu pušili ne bi ni došlo do kvara, zar ne?

(MONDO)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi