Bežično štampanje na Samsung telefonima | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uređaji

Bežično štampanje na Samsung telefonima

Korisnici Samsung smartfona mogu jednostavno da štampaju dokumenta, fotografije i veb strane direktno na HP štampačima, bez podešavanja i aplikacija.

HP je najavio nove mogućnosti štampanja koje su implementirane u odabrane Samsung uređaje, omogućavajući korisnicima direktno štampanje na preko 180 HP-ovih mrežnih štampača iz HP inkjet i HP LaserJet serija.

Za razliku od trenutno dostupnih aplikacija za mobilno štampanje, novo HP-ovo i Samsungovo rešenje ne zahteva nikakvo dodatno podešavanje telefona, alate, instaliranje drajvera ili dodatno podešavanje mrežnog okruženja, kako bi telefon mogao da štampa bilo koju vrstu fajla sa telefona. Na ovaj način, mobilno štampanje postaje lako i praktično. Uz to, ova mogućnost štampanja je jedno od retkih rešenja koje nudi sofisticirana podešavanja, kao što su, između ostalog, dvostrana štampa, podešavanje boja, orijentacije i tipa papira. Pružajući ove mogućnosti, novo rešenje će omogućiti štampanje „u hodu“, štedeći vreme mobilnim korisnicima.

Ovaj način štampanja već je podržana na Samsungu Galaxy S4 i biće dostupan kasnije ove godine kroz nadogradnju softveraa kod Samsung Galaxy S3 i Note II modela, omogućavajući i tim modelima bežično štampanje.

Korisnici mogu da štampaju na dva načina: automatskim povezivanjem Samsungovog mobilnog uređaja sa HP-ovim štampačem preko iste lokalne Wi-Fi mreže, ili koristeći HP-ovu tehnologiju bežične direktne štampe. Taster za štampanje će biti dostupan u mnogim aplikacijama u Samsung mobilnim uređajima, kao što su: klijent elektronske pošte, Android Internet pretraživač, Foto galerija, kontakti, S Note i Polaris Office.

Ovo rešenje za štampanje na Samsung mobilnim uređajima je poslednja HP-ova novina u ponudi mobilne štampe, koja takođe sadrži i HP ePrint rešenje.

Direktno štampanje sa Samsung telefona radi u tri laka koraka:
- izaberete dokument, fotografiju ili veb stranu
- izaberete štampač (Wi-Fi putem ili direktno) i
- kliknete Print taster.

Ugrađeno rešenje takođe nudi korisniku i dodatne opcije za štampanje, uključujući broj kopija, format papira, orijentaciju, vrstu papira, podešavanje kvaliteta boja, dvostrano štampanje i obaveštenje o završetku štampanja na displeju telefona, koje je namenjeno korisnicima, koji su fizički udaljeni od mesta na kojem se štampač nalazi.

Ukoliko imate neki drugi Samsung smartfon ili neki od ostalih Android, iOS i BlackBerry uređaja i želite da na sličan način koristite bežičnu uslugu štampanja, pogledajte test te usluge na OVOM linku.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi