Potpuno drugačiji tablet: Galaxy Note 8 | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potpuno drugačiji tablet: Galaxy Note 8

Za sve kojima je Samsungov tablet Galaxy Note 10.1 suviše veliki, a model Galaxy Note 2 mali tu je novi uređaj – Galaxy Note 8 koji objedinjuje najbolje od oba.

Kompanija Samsung najavila je i predstavila prvi tablet računar na svetu sa ekranom od 8 inča, nazvan GALAXY Note 8.0. Ovaj hibridni uređaj, koji je spoj mobilnog i pametnog telefona sa tablet uređajem, otvara novu epohu inteligentne Note tehnologije, koja će ponovo pokrenuti kategoriju tablet računara srednje veličine koju je Samsung predstavio još 2010. godine.

Donoseći najnovije hardverske komponente u kompaktnom kućištu, koje gotovo da staje u ruku, GALAXY Note 8.0 će se pobrinuti da ostvarite brz i efikasan multi-tasking, uz klasičnu telefonsku funkciju. Do sada više puta predstavljeni S Pen spaja inovaciju i lakoću korišćenja tradicionalnih papira i olovke, stvarajući na taj način sofisticirano mobilno iskustvo koje će njegovim korisnicima olakšati svakodnevne obaveze.

U samom srcu inovativnih rešenja uređaja GALAXY Note 8.0 nalaze se korisne funkcije, uključujući opcije za pravljenje više prozora čime se prenosivi ekran od 8 inča deli zbog optimalnog pristupa većem broju živih aplikacija. Tu je i nova generacija Samsungove inteligentne olovke S Pen sa unapređenim načinom korišćenja, kao i pristup kompletu S Note formulara i alatki koje vam omogućavaju da stvarate, uređujete, upravljate i objavljujete svakodnevne dokumente.

Samsungova tehnologija čitalačkog načina rada omogućava uživanje u elektronskim knjigama sa optimizovanom rezolucijom, video i glasovnim pozivima. Uz to, komplet novih sadržaja i servisa su unapred instalirani za korisnike bez dodatnih troškova, te će se tako na uređaju Samsung GALAXY tablet po prvi put naći inovativne opcije Flipboard i Awesome Note.

Pametni dnevnik za život u pokretu
Tanak i dovoljno kompaktan da postane pravo društvo za rad i zabavu u pokretu, GALAXY Note 8.0 donosi performanse i funkcije koje mogu da podrže čak i najzahtevnije poslovne i zabavne zahteve. Osmišljen tako da efikasno čuva i upravlja vašim ličnim i poslovnim podacima, ovaj uređaj nove epohe pruža korisnicima savršenu džepnu organizacionu alatku koja se uvek nalazi nadohvat ruke.

Praktični S Note uzorci, koji će vam pomoći da počnete organizaciju obaveza baš onako kako treba i opcija S Planner pomažu korisniku da obavlja svakodnevne zadatke, uključujući beleške sa sastanaka, listu obaveza kao i zapise u ličnom dnevniku. Svi sadržaji se mogu uneti i ažurirati do najsitnijih detalja zahvaljujući evoluciji inteligentne olovke Samsung S Pen. Veću preciznost nudi konverzija rukopisa u tekst i alatke za uvećanu produktivnost koje podržavaju prepoznavanje formula i oblika, a sve se to nalazi nadohvat vaše S Pen olovke.

Novi sadržaji i servisi
GALAXY Note 8.0 je opremljen sa unapred instaliranim sadržajima i aplikacijama kako bi mu se uvećala vrednost za korisnika masovnih multimedijalnih sadržaja. Unapređeni servis Chat-On nudi laku instant razmenu poruka kao i grupno četovanje u višestrukim formatima – slike, video, audio, kontakti – za jednostavnu komunikaciju ispunjenu uživanjem. Awesome Note, integrisana aplikacija koja je predstavljena kod android tablet računara po prvi put sa modelom NOTE 8.0, u stanju je da se koristi neograničen broj puta za hvatanje beleški uključujući opcije Memo, Diary i liste Must-remember.

Što se tiče aplikacije Flipboard, vaše novosti, društvene mreže i drugi podaci dolaze u jednom elegantnom formatu koji se može okretati, tako da možete da uživate u svim svojim novostima i divnim životnim trenucima na jednom mestu. Kompanija Flipboard je razvila verziju svoje aplikacije koja je prilagođena ekskluzivno Samsungu omogućavajući korisnicima da koriste funkciju lebdenja olovke S Pen radi pregledanja naslova članaka ispod glavnih naslova aplikacije Flipboard na ekranu. I na kraju, opcija Smart Remote vam daje univerzalni daljinski upravljač i vodič za elektronsko programiranje dopuštajući vam da bez imalo muke odredite kako ćete gledati TV i video.

S Pen inteligencija
Optimizovana da pomogne personalizovanoj kreativnosti, olovka Samsung S Pen je evoluirala kako bi poboljšala svakodnevnu upotrebu i kretivno izražavanje. U sastavu tablet računara, S Pen predstavlja produžetak uređaja GALAXY Note 8.0. Kada se S Pen izvuče, uređaj će automatski lansirati inovativne funkcije kao što su Pen Detection koja će predložiti prilagođene menije za koje misli da će vam biti potrebni kao i Page Buddy, funkcija koja će intuitivno aktivirati najnoviji prilagođen S Note osnovni ekran.

S Pen tehnologija je sada napredna, pa olovka više i ne mora da dotakne ekran. Sa opcijom Air View, olovka S Pen treba samo da lebdi iznad ekrana za skraćeni pregled video snimaka, elektronske pošte, fotografija i sastanaka na Splanner-u bez otvaranja datoteke ili aplikacije. S Pen Gesture dopušta lako doterivanje i kropovanje slika i sadržaja, dok Paper Artist i Photo Note omogućavaju umetničku personalizaciju fotografija.

Uz to, po prvi put u kategoriji GALAXY NOTE, možete da koristite S Pen da kontrolišete fizički meni/dugmiće na uređaju pomoću tehnologije WACOM.

Maksimalno korišćenje ekrana – Dual Screen
Kreativni multi-tasking sa GALAXY Note 8.0 tabletom je sasvim lak zahvaljujući inovativnoj funkciji Dual View, koja dopušta opciju otvaranja dva multi prozora koji vam bez imalo muke dopuštaju da višestruko koristite ekran. Podeljeni ekran funkcije Dual View nudi optimalne uslove za rad više aplikacija, kao što je lansiranje S Note-a na internet pretraživaču, menjanje veličine sadržaja, prevlačenje i pomeranja sadržaja prema potrebi.

Multi-tasking važi i za telefonske pozive*. Opcija Pop Up Note vam dopušta da pristupite funkciji S Note u svakom trenutku kako biste vodili računa o svim glavnim akcijama, a Pop Up Video će se pobrinuti za to da možete da surfujete internetom dok četujete, jer se prozori sa sadržajem mogu lako uvećavati ili smanjivati.

Za informisanje i zabavu
Opremljen zanimljivim funkcijama koje treba da vas zabave i donesu vam uzbuđenje, GALAXY Note 8.0 podržava i sve praktične funkcije koje se svakodnevno koriste. Opcija Reading Mode tj. čitalački način rada pretvara GALAXY Note 8.0 u čitač elektronskih knjiga, nudeći optimalne uslove za čitanje kako biste mogli da se sklupčate u uživate u dobroj knjizi. Možete čak da ga pretvorite u univerzalni daljinski upravljač pomoću opcije Smart Remote, čime ćete bez imalo muke upravljati TV uređajima, risiverima, DVD i Blu-rej plejerima.

Samsung Galaxy Note 8,0 specifikacije:
- Ekran: Super Clear LCD, dijagonale 8 inča
- Rezolucija: 1.280 x 800 piksela
- Android: 4.2 Jelly Bean
- Procesor: A9 kvadkor na 1.6 GHz
- RAM: 2 GB memorije
- Interna memorija:16 i 32 GB
- Ulaz za microSD kartice do 64 GB
- Pozadinska kamera: 5 MPx
- Prednja kamera: 1.3 MPx
- Veze: HSDPA+, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0
- USB 2.0 sa microUSB ulazom
- A-GPS
- Baterija kapaciteta 4.600 mAh
- Dimenzije: 211 x 136 x 7.95 mm i
- Težina: 330 grama.

Pratite nas i na Twitteru, uz #MWC13 i #MONDO_MWC13 oznake, za sve novosti sa najvećeg sajma mobilne telefonije na svetu.

(Marko Čavić, MONDO)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA