Pogledajte najmanji bežični punjač na svetu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pogledajte najmanji bežični punjač na svetu

Tanak i elegantan, LG bežični punjač namenjen je korisnicima najnovijih mobilnih telefona, koji podržavaju ovu opciju dopune baterije.

LG je predstavio najmanji bežični punjač na svetu u okviru Svetskog Mobilnog Kongresa u Barseloni. Sa svega 6.9 cm u prečniku, WCP-300 dizajniran je kako bi prenosivost bila u prvom planu.

Naravno, uprkos malim dimenzijama, površina za punjenje je 1.7 puta šira u poređenju sa prošlom generacijom LG bežičnih punjača. Novi model je kompatibilan sa standardnim mikro USB punjačem sa 5 pinova, .

WCP-300 koristi tehnologiju elektromagnetne indukcije koja poseduje Qi sertifikat izdat od strane WPC-a (World Power Consortium). Elektromagnetna indukcija stvara magnetno polje koje generiše struju i puni baterije koje se nalaze na podlozi za punjenje. Sertifikacija omogućava kompatibilnost uređaja WCP-300 sa svim smart telefonima koji podržavaju Qi standard.

Ukoliko želite da saznate sve detalje o bežičnom punjenju, koliko je štetno za zdravlje i koliko vas to može koštati, pročitajte OVAJ tekst.

LG Spectrum 2 i Nexus 4 na svetskom tržištu, poseduju ugrađenu podršku za bežično punjenje, eliminišući potrebu kupovine zasebnih maski. LG veruje da će ugrađena podrška za predstojeće smart telefone biti od izuzetne važnosti za postavljanje bežičnog punjenja kao standarda i njegov dalji razvoj.

Nažalost, većina LG modela prikazanih na MWC-u ove godine nema opciju bežičnog punjenja, pa ni evropska verzija LG Optimus G smartfona. Ipak, postoji mogućnost da neka od sledećih revizija, kroz novu masku, dobije podršku za standard bežičnog punjenja.

Pratite nas i na Twitteru, uz #MWC13 i #MONDO_MWC13 oznake, za sve novosti sa najvećeg sajma mobilne telefonije na svetu.

(Marko Čavić, MONDO)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA