BitTorrent konačno odleteo u oblake | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BitTorrent konačno odleteo u oblake

To za korisnike znači slobodniji, brži i bezbedniji način deljenja fajlova uz neograničenu količinu podataka koju mogu da čuvaju u Cloudu.

BitTorrent, kao open source platforma nastaviće da se koristi i kroz Cloud servis, samo što će korisnicima na raspolaganju biti dodatno skladištenje i sinhronizacija podataka. Kao što to omogućavaju DropBox i MegaCloud, korisnicima će na raspolaganju biti upotreba BitTorrent platforme na različitim uređajima, ali uz neograničeni memorijski prostor sa doživotnim korišćenjem. Dakle – bez ograničenja!

BitTorrent Cloud rešenje funkcionisaće kao i svako drugo, ranije predstavljeno, s tim da će serverski deo posla obavljati BitTorrent Sync aplikacija. Ona će biti zadužena za spajanje, da se tako izrazimo, korisnika, koji svoje Cloud okruženje, u kojem čuvaju fajlove, dele sa drugim korisnicima.

Ovakav način rada onemogućava upad neželjenih “gostiju” sa strane, ali i lišava sve korisnike zakonskih regulativa, koje bi mogli da prekrše.

Cloud aplikacija trenutno je u takozvanoj pre-alpha verziji i kompanija poziva sve zainteresovane korisnike da je besplatno testiraju i tako pomognu u njenom razvoju i završetku. Aplikacija je dostupna za Linux, Windows, kao i za Mac OS računare i može se preuzeti ODAVDE.

(Marko Čavić, MONDO)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi