Evropski Facebook pesnički festival | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evropski Facebook pesnički festival

Četvrti Evropski Facebook pesnički festival održaće se 2. i 3. marta u Novom Sadu, najavili su organizatori koji su pozvali pesnike iz evropskih zemalja da učestvuju na festivalu.

Pravo učešća na Festivalu imaju svi koji pišu poeziju, bez ograničenja: starosnog, polnog, verskog, nacionalnog, profesionalnog. Učesnici se prijavljuju do 14. februara do kada je potrebno da pošalju jednu neobjavljenu pesmu na maternjem jeziku i lične podatke na mail: fejsbukfestival(a)gmail.com.

Organizatori 4. Facebook festivala Banatski kulturni centar (BKC) i Novosadski sajam zamolili su pesnike da u svojim prijavama navedu da li će prisustvovati festivalu ili će učestvovati preko Facebooka. Pesnici koji ne budu u mogućsti da prisustvuju festivalu moći će da učestvuju virtuelnim putem preko Facebooka postavljanjem svoje pesme na zidu stranice Festivala koja glasi: Evropski Fejsbuk pesnički festival.

Poslate pesme biće objavljene u zajedničkom zborniku radova pesama učesnika festivala u izdanju BKC-a, kao elektronsko izdanje, a pesnik najbolje pesme o kojoj će odlučivati žiri BKC-a, biće nagrađen objavljivanjem nove pesničke knjige u izdanju BKC.

Prošle godine za festival se prijavilo 350 pesnika iz 20 zemalja iz oko 100 gradova, od toga je oko 150 pesnika lično učestvovalo na Festivalu, a ostali su učestvovali preko Facebooka. Ovogodišnji Fejsbuk pesnički festival održaće se 2. i 3.marta u hali Master Novosadskog sajma, u okviru 19. međunarodnog Salona knjiga.

Organizatori festivala ističu da je njegov cilj da se pesnici koji sarađuju na Facebook mreži (objavljuju svoje pesme, čitaju i komentarišu jedni drugima poeziju) sretnu, lično upoznaju na Festivalu, čuju jedni druge dok govore stihove i pretvore svoju virtuelnu komunikaciju, u oblasti književnosti, u stvarnu.

Četvrti pesnički festival biće emitovan uživo putem veb kamere na internet adresi www.bkc.devbin.org i biće dostupan za gledanje kako pesnicima koji ne prisustvuju lično, tako i publici iz celog sveta.

(Tanjug)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi