Štampajte dokumenta i fotke u pokretu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štampajte dokumenta i fotke u pokretu

Nove Android aplikacije omogućavaju vam da na kompatibilnim štampačima štampate fotografije i dokumenta bez fizičke veze telefona i štampača.

Nove Android aplikacije omogućavaju slanje dokumenata i fotografija na štampu preko mejl poruka ili bežičnom Wi-Fi mrežom.

Kompanija HP je odavno uvela uslugu ePrint, koja omogućava štampu sa bilo kojeg mesta na svetu direktno na vaš kancelarijski ili kućni štampač. Veza smartfona i štamparskog uređaja ostvaruje se registracijom mejl adrese, koja je dodeljena isključivo tom štampaču. Preko te mejl adrese štampač, ukoliko je uključen u struju i povezan na računar sa internetom, može odmah po prijemu mejl poruke da odštampa poslati materijal.

Podržani su svi štampači sa ePrint uslugom predstavljenom pre nekoliko godina, a štampač može automatski da prepozna da li se štampa dokument ili slike i prilagodi proces štampe vrsti materijala. Ovo je praktična opcija za brzo deljenje dokmenta sa kolegama ili porodicom, jer materijale možete poslati na štampu direktno u kancelariju ili kod kuće, dok niste u prisustvu štampača, odakle ih oni dalje mogu koristiti, ne čekajući da se vi vratite. Na ovaj način štedi se vreme, a svi znamo koliko nam je ono danas dragoceno.

Recimo, ova usluga je korisna tokom sakupljanja dokumenata za kupovinu stana ili bilo kojih drugih dokumenata, koje dobijate od raznih institucija, a u ovom slučaju od investitora, banke i drugih “subjekata” koji učestvuju u tom procesu.

Dakle, banka pošalje neki dokument, vi ga prosledite na štampanje sa posla ili iz kafića, direktno iz mejl poruke on stiže na štampu i čeka vas odštampan i spreman za odlaganje u fasciklu sa svim ostalim dokumentima kada se vratite kući. Nema potrebe za štampanjem na poslu, nošenjem dokumenata, pa se samim tim izbegava mogućnosti usputnog oštećenja ili gubljenja.

Druga opcija štampanja bez kablova i fizičke veze sa štampačem jeste preko Wi-Fi direct usluge, koju podržavaju Ink Advantage serije HP štampača. Uz adekvatnu Android aplikaciju u mogućnosti ste da šaljete bilo koju vrstu fajla na štampu i utičete na kvalitet i proces štampe.

Android aplikacija HP ePrint Home & Biz omogućava da učitate dokument za štampu iz galerije telefona, mejl poruka, nekog od Cloud servisa ili napravite novi – napišete novi ili uslikate novu fotku kamerom. Potom ga možete obraditi – kropovati, povećati, rotirati, izabrati vrstu papira za štampu i podesiti kvalitet otiska. Nakon toga šaljete dokument na štampu. To je sve.

Povezivanje telefona i štampača obavlja se preko Wi-Fi mreže, tako što se prvo na štampaču otvori Wi-Fi konekcija, podesi lozinka i potom se telefon sa istom lozinkom prikači na štampač. Na taj način, brzo i lako možete d aštampate bilo koji dokument u celoj kući ili kancelariji.

Ukoliko imate neki od HP štampača se ePrint ili Wi-Fi uslugom štampanja, ove aplikacije možete besplatno preuzeti u Play Google prodavnici. Više o štedljivim štampačima, koji, između ostalih koriste ove usluge, pročitajte OVDE.

(MONDO)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi