HONOR predstavio svoju četvoroslojnu veštačku inteligenciju i najavio sledeći korak u fotografiji | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HONOR predstavio svoju četvoroslojnu veštačku inteligenciju i najavio sledeći korak u fotografiji

Autor Ilija Baošić

Posetili smo VivaTech 2024 sajam u Parizu, gde je HONOR predstavio inovacije po kojima ćemo ga prepoznavati u budućnosti.

 Džordž Žao Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

Kompanija HONOR danas je debitovala na VivaTech sajmu, jednom od najvećih evropskih događaja posvećenih tehnologiji i inovacijama. Tokom prezentacije, HONOR je predstavio svoj inovativni pristup "on-device" AI tehnologiji i otkrio svoju pionirsku strategiju četvoroslojne veštačke inteligencije.

HONOR je takođe najavio nova iskustva generativne veštačke inteligencija u saradnji sa Google Cloud-om, koja će biti dostupna na predstojećim pametnim telefonima ovog brenda, sa ciljem da se uzbudljivim novim mogućnostima poboljša korisničko iskustvo.

 George Zhao Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

"U HONOR-u čvrsto verujemo da, kombinovanjem moći personalizacije, intuitivnosti i zaštite privatnosti AI tehnologije na uređaju, svako može sigurno i bezbedno otključati pun potencijal veštačke inteligencije", rekao je Džordž Žao, izvršni direktor kompanije HONOR. "Takođe smo oduševljeni što napred idemo sa Google Cloud-om, koristeći naše udruženo znanje kako bismo otključali potencijal ovog hibridnog pristupa i isporučili još besprekornija AI iskustva našim korisnicima".

Predstavljanje HONOR-ove četvoroslojne AI arhitekture

 Four-Layer AI Architecture for on-device AI Izvor: Honor

Tokom prezentacije, HONOR je otkrio svoju četvoroslojnu AI arhitekturu i demonstrirao svoj strateški fokus integracije veštačke inteligencije unutar MagicOS interfejsa.

Nova arhitektura sastoji se od sledećih slojeva:

Osnovni sloj čini AI koji formira "temelj" otvorenog ekosistema, a u pitanju je veštačka inteligencija koja omogućava deljenje računarske snage i usluga između različitih uređaja i operativnih sistema. Na ovaj temelj se nadograđuje AI na nivou platforme, koji omogućava interakciju između ljudi i računara zasnovanu na namerama, kao i personalizovanu alokaciju resursa. Treći nivo je AI na nivou aplikacija, za koji HONOR kaže da će uvesti talas inovativnih, generativnih AI aplikacija koje će doneti revoluciju korisničkog iskustva. Na samom vrhu, "Interface to Cloud" sloj veštačke inteligencije omogućava korisnicima lak pristup masivnim Cloud uslugama, istovremeno stavljajući prioritet na zaštitu privatnosti i stvaranje sveobuhvatnog i futurističkog AI iskustva.

Kao deo MagicOS 8.0 sistema, Magic Portal je prvi korisnički interfejs zasnovan na namerama, koji razume ponašanje korisnika i pojednostavljuje složene zadatke. Trenutno, Magic Portal podržava 100 najpopularnijih aplikacija u okviru sedam scenarija, uključujući putovanja, produktivnost, poruke, pretragu, zabavu, kupovinu i društvene mreže, sa planovima proširi broj scenarija kako bi AI iskustvo korišćenja u budućnosti postalo još besprekornije i inteligentnije.

HONOR kaže da je spreman da integriše najsavremenija iskustva generativne veštačke inteligencije, koju pokreće Google Cloud, a sve kako bi novi pametni telefoni korisnicima pružili novi nivo inteligencije i inovacije.

Nova serija telefona donosi revoluciju portretne fotografije

Nakon uspešnog lansiranja funkcije AI Motion Sensing Capture, koja koristi AI za automatsko snimanje brzih akcija, HONOR je takođe najavio da će predstojeća HONOR 200 serija podići mobilnu fotografiju na novi nivo sa potpuno novim i poboljšanim iskustvom portretne fotogorafije koje pokreće AI.

Iz kompanije kažu da je HONOR 200 serija spremna da donese revoluciju portretne fotografije, i to implementacijom veština Studio Harcourt-a, legendarnog francuskog fotografskog studija, u svaki korak procesa. Drugim rečima, AI tehnologija je ta koja će biti zadužena za rekreiranje prepoznatljivog studijskog osvetljenja i efekata senki.

Podučavajući AI na ogromnom skupu portreta francuskog studija, HONOR 200 serija je uspešno razložila ceo proces portretne fotografije u devet različitih koraka i uspela da oponaša punu metodu Studio Harcourt-a, pa korisnici mogu da očekuju portrete studijskog kvaliteta sa svakim snimkom.

HONOR 200 serija će biti lansirana u Parizu 12. juna, a kada se to desi, pokretaće MagicOS 8.0 korisnički interfejs.

 MagicOS 8.0
_cuva
Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

U nastojanju da AI učini dostupnijim široj publici, HONOR je takođe najavio planove da donese MagicOS 8.0 na svoje HONOR Magic V2 i HONOR 90 uređaje, čime će omogućiti većem broju korisnika da iskusi transformativnu moć veštačke inteligencije.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 2

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gagi990

Samo da Honor 200 dobije stereo zvucnike, jb AI.

Vlada

Ostaje nam da se nadamo da će na postojeće telefone doneti i Magic OS 8. Do sada se nisu proslavili podrškom.