Koje su prednosti frižidera koji koriste NO FROST tehnologiju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koje su prednosti frižidera koji koriste NO FROST tehnologiju

Primarna funkcija No Frost tehnologije je da spreči stvaranje leda unutar frižidera, ali, pored toga, ova tehnologija donosi i niz drugih prednosti.

 Šta znači No Frost tehnologija kod frižidera Izvor: YouTube / HisenseUK

Ukoliko ste u potrazi za novim frižiderom, sigurno istražujete o tome koje sve tehnologije sa sobom donose moderni frižideri tj. po čemu se oni razlikuju od nekadašnjih frižidera. Verovatno ste mnogo puta do sada čuli nešto o No Frost tehnologiji i kako su No Frost frižideri nešto što bi svako domaćinstvo trebalo da ima.

U tekstu koji sledi ćete moći da saznate više o tome šta znači No Frost kod frižidera i koje su sve prednosti frižidera koji su opremljeni ovom fantastičnom tehnologijom.

Šta znači No Frost kod frižidera i zašto ovu tehnologiju svi žele?

No Frost tehnologija onemogućava stvaranje naslaga leda u frižideru, što ove frižidere čini mnogo lakšim za održavanje, to jest proces čišćenja frižidera je neuporedivo lakši i brži - piše Milena Stević sa sajta Iskustva & Preporuke.

Nagomilani led otežava rashladnom sistemu da održi optimalan stepen hladnoće unutar frižidera, zbog čega se njegov motor dodatno angažuje, a krajnji rezultat je povećana potrošnja električne energije. Drugim rečima, ušteda energije je, pored olakšanog održavanja, još jedna od prednosti No Frost frižidera nad klasičnim frižiderima.

Smanjenim angažovanjem motora i drugih delova rashladnog sistema se ne štedi samo električna energija već istovremeno se produžava i radni vek frižidera. Imajući u vidu važnost frižidera za domaćinstvo, kao i cenu uređaja iz oblasti bele tehnike, jasno je da ni ova prednost nije zanemarljiva.

No Frost tehnologija omogućava bolji tok vazduha u frižideru, tačnije bolji protok između poslaganih namirnica i pregrada, zbog čega namirnice duže ostaju sveže i ne dolazi do mešanja mirisa. Takođe, višestruko se smanjuje i mogućnost pojave neprijatnog mirisa karakterističnog za frižidere, ali imajte na umu da No Frost nije zamena za redovno održavanje frižidera i proveravanje roka trajanja namirnica koje se u njemu nalaze.

Koje su prednosti No Frost frižidera?

Frižideri opremljeni No Frost tehnologijom imaju niz prednosti u odnosu na tradicionalne frižidere:

  • No Frost frižideri ne stvaraju led, zbog čega troše manje električne energije tj. ekonomičniji su.
  • Namirnice duže ostaju sveže u No Frost frižideru. Ukoliko se čuvaju pažljivo upakovane i u odgovarajućim posudama, namirnice koje u standardnim frižiderima izgube svežinu posle nekoliko dana, u No Frost frižiderima mogu da budu sveže i do nekoliko nedelja.
  • No Frost frižideri se veoma lako čiste i održavaju. S obzirom na to da ne morate da čekate da se led prvo otopi - jer ga nema - pa da tek onda počnete sa čišćenjem, prednost u ovom aspektu je više nego očigledna. Dovoljno je samo da ispraznite frižider i krenete sa čišćenjem, što sam postupak čini bržim i manje napornim.
  • Nema lepljenja zamrznutih namirnica. S obzirom na to da isušen vazduh u No Frost frižiderima dopire do svakog dela frižidera i do svake namirnice, on sprečava pojavu inja i lepljenje namirnica.
  • No Frost frižideri često dolaze sa specijalnim posudama ili pregradama za čuvanje hrane, kako bi se izbeglo mešanje različitih mirisa unutar frižidera. U ovim pregradama ili posudama se obično čuvaju namirnice poput sira ili luka odnosno namitnice koje mogu da proizvedu jake mirise.
 hrana frižider Izvor: Pexels

Sada ste bliže upoznati sa time šta znači No Frost kod frižidera i koje su prednosti frižidera sa No Frost tehnologijom nad tradicionalnim tj. klasičnim frižiderima kakvi su već decenijama prisutni u domaćinstvima. Pored ekonomičnosti i lakšeg održavanja, No Frost frižideri omogućavaju da vaše namirnice duže ostanu sveže i da više ne strahujete da li će se vašom kuhinjom širiti neprijatan miris svaki put kada otvorite frižider.

Pišite i čitajte recenzije, ocene, iskustva i preporuke i upoređujte cene za frižidere kako biste se bolje informisali pre kupoivine ili kako biste pomogli drugima da donesu pravu odluku.

Izvor: Iskustva & Preporuke

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Max

Ovo je odavno u upotrebi, nisam ni znao da se i dalje negde koristi stara tehnologija. Moj 15 god star frižider je no frost.