Čekamo da u Srbiju stigne telefon koji se napuni za manje od 10 minuta | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čekamo da u Srbiju stigne telefon koji se napuni za manje od 10 minuta

realme je svoju tehnologiju brzog punjenja snagom od 240 W lansirao globalno zahvaljujući realme GT3 pametnom telefonu.

 realme GT3 premijera cena i specifikacije MWC 2023 Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

Telefoni GT serije su oduvek služili kompaniji realme da kroz njih predstavi najsavremenije tehnološke inovacije, pa ne čudi da je ovaj proizvođač odlučio da na najvećem sajmu mobilne telefonije u Barseloni predstavi realme GT3, koji je u svojoj srži zapravo globalna verzija realme GT Neo5 240 W modela.

Ovo znači da se pored sistema kamera na poleđini uređaja nalazi pulsni interfejs, insiprisan gejming uređajima, koji prikazuje različite svetlosne efekte u zavisnosti od statusa telefona. Korisnici mogu da biraju između 25 nijansi boja, dva tipa ritma i pet režima brzine svetljenja.

Neverovatno brzo punjenje

Baš kao i GT Neo5, koji je ekskluzivan na kineskom težištu, GT3 donosi neverovatno brzo punjenje od 240 W, pomoću kojeg se prazna baterija kapaciteta 4.600 mah može napuniti do 20 odsto za samo 80 sekundi, odnosno do 100 odsto za neverovatno vreme od 9 minuta i 30 sekundi!

realme GT3 ne donosi samo najbržu snagu punjenja ikada, već će 240 W biti i najbrža snaga punjenja u godinama koje dolaze, pošto je upravo dostignuta i maksimalna moć́ punjenja pod USB-C standardima.

Specifikacije

Na prednjoj strani se nalazi veliki AMOLED ekran, dijagonale 6,74 inča i rezolucije 1.240 x 2.772 piksela, koji se osvežava brzinom od 144 Hz, osvetljava do zavidnih 1.400 nita i donosi 10-bitnu dubinu boja, odnosno mogućnost prikazivanja HDR10+ sadržaja. Tu je i podrška za registrovanje dodira do 1.500 puta u sekundi, što je u rangu sa najboljim gejmerskim telefonima današnjice.

realme nije upotrebio najnoviji Snapdragon 8 Gen 2 čipset kompanije Qualcomm, ali ni prisutni Snapdragon 8+ Gen 1 nije za bacanje, već će nesumnjivo osigurati odlične performanse u najzahtevnijim zadacima, a samim tim i u svakodnevnom radu, pa će korisnici biti sigurni da će godinama imati mogućnost da igraju grafički najintenzivnije naslove na Google Play prodavnici.

Na poleđini uređaja se nalazi sistem trostrukih kamere. Glavna je IMX890 senzor od 50 megapiksela, veličine 1/1,56 inča, f/1.88 otvora blende, veličine piksela od 1,0 µm, koji ima sposobnost spajanja četiri piksela u jedan kako bi uhvatio više svetla u noćnim uslovima. Sekundarne kamere su ultraširokougaoni senzor od 8 MP, kao i makro senzor od 2 MP.

Cena i dostupnost

realme GT3 biće dostupan u konfiguracijama od 8/128 GB, 12/256 GB, 16/256 GB, 16/512 GB, kao i u specijalnoj varijanti sa 16 GB RAM i 1 TB interne memorije. Preporučena cena realme GT3 pametnog telefona na globalnom tržištu iznosi 649 dolara.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 2

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nenad

Koliko ce da traje baterija pola dana ja imam poco x4gt jedva izdrzi dan a punjac67vati.

Dani

Xiaomi sa 300w je iza coska, tako da je trka brzog punjenja glavna fora sada mobilne telefonije