Štitite svoj novac na internetu bolje i jače | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štitite svoj novac na internetu bolje i jače

Nova tehnologija simbolično nazvana Safe Money, kreirana je da pruži najbolju zaštitu za plaćanje preko interneta.

Safe Money obuhvata širok spektar instrumenata za zaštitu od bankovnih pretnji. Na primer, obuhvata tehnologiju kreiranu da potvrdi autentičnost onlajn prodavnica ili bankovnih veb sajtova, alate koji skeniraju slabosti računara, kao i namenski izolovani režim pretraživača.

Tehnologija Safe Money, takođe obuhvata i alatku koja se suprotstavlja praćenju otkucaja na tastaturi u zaštićenim pretraživačima i pruža mogućnost korišćenja klasične hardverske tastatura prilikom unosa bankovnih podataka, umesto virtelne tj. ekranske.

Kroz 15 testova, koje je uradila grupa Matousec.com, analizirano je koliko je koji proizvod efikasno rešio problem virusa koji je pokušao da ukrade informacije u vezi sa finansijama. Testiranje je obuhvatalo simulaciju ponašanja nekog zloćudnog programa koji pokušava da ukrade podatke sa popularnih sajtova kao što su PayPal i eBay.

Proizvod Kaspersky Internet Security 2013 se pokazao izuzetno dobrim u svakom testu i osvojio je maksimalnih 15 poena iz 15 testova. S druge strane, polovina od 14 proizvoda koji su bili obuhvaćeni ovim testiranjem, nije uspela uspešno da završi nijedan test: uvek bi zlonamerni program uspeo da ukrade informacije.

Drugi proizvod koji je uspeo da prođe svih 15 testova bio je poslovno orijentisani program Trusteer Rapport. Iz oblasti potrošačkog softvera, samo još jedan program uspešno je rešio osam od 15 testova.

(MONDO)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi