TESTIRALI SMO SAMSUNG THE FREESTYLE: Prenosivi projektor sputan manama prve generacije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TESTIRALI SMO SAMSUNG THE FREESTYLE: Prenosivi projektor sputan manama prve generacije

Autor Ilija Baošić

Kompaktan, lagan, prenosiv, jedinstven, nesavršen - Samsung The Freestyle ukratko.

 Samsung The Freestyle projektor.JPG Izvor: Smartlife

Kako doneti sud o projektoru koji se u moru sličnih uređaja izdvaja kao unikat? Ne zvuči kao težak zadatak, dovoljno je razložiti ga na uporedive jedinice i napraviti prostu komparaciju sa onim što konkurencija nudi, zar ne? Nažalost, nekada je zadatak samo na prvi pogled jednostavan - nekada je problem takav da samo razlaganje, kao približavanje monitoru do piksela, dovodi do toga da se šira slika izgubi. Takav uređaj je, smatramo, najbolje posmatrati u svojevrsnom vakuumu, kao celinu, upravo onakvog kakvog ga proizvođač reklamira.

Lako je sa ove distance ozbiljno shvatiti pokojnog Stiva Džobsa i njegovo čuveno "s vremena na vreme se pojavi revolucionarni proizvod koji menja sve", reči kojima je najavio prvi iPhone započeo modernu eru pametnih telefona.

Možda će vas zanimati

Zapravo, prvi iPhone je taj koji nas je i naveo na dilemu pristupa ovom nesvakidašnjem projektoru. Gledali smo filmove, slušali muziku, surfovali internetom, dopisivali se, odgovarali na mejlove i vodili razgovore na svojim jeftinijim "glupim" telefonima i pre Stiva Džobsa. Kamera njegovog revolucionarnog proizvoda je delovala kao dečija igračka u poređenju sa fotografijama koje smo uspevali da uslikamo tadašnjim uređajima. Na njemu nije bilo moguće ni instalirati aplikacije, što smo svi godinama unazad radili, a treba li uopšte da pominjemo da nije imao mogućnost kopiranja teksta? Gledajući tako, moglo bi se samo zaključiti da je imao dobar ekran na dodir i interesantan operativni sistem, ali to je sve.

Hteli smo samo da vam dočaramo kako se lako gubi celina, a poenta potpuno promaši kada neke uređaje pogrešno posmatramo. Samsung The Freestyle prenosivi projektor, koji nam se našao na testu, smatramo kao jedan od takvih proizvoda.

Nemojte nas pogrešno shvatiti, ne pokušavamo u samom startu da kažemo da je The Freestyle uređaj kog ćemo se za 15 godina sećati kao što se sećamo prvog pametnog telefona kompanije Apple - ne možemo znati šta nosi sutra - ali baš kao i prvi iPhone, prenosivi projektor kompanije Samsung ima puno mana i vrlina, a na nas je ostavio utisak da smo koristili nešto zaista posebno.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 3

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mile

Dobar kao poklon ili za 150eur plafon. Inace nema neku trajnu upotrebnu vrednost jer dogodine ide u kantu. Pojavljuju se mali laserski projektori u Kini sa visokim rezolucijama i jakim osvetljenjem.

tak

Deluje ok. Preterali sa cenom ovo ne vredi 500 evra

da

Neko se previše zaneo sa filozofiranjem. Ubih seo čitanja, samo da bih došao do toga šta je u stvari uređaj sa slike.

Najnovije

Uređaji

Testovi