Tapete za zaštitu podataka na Wi-Fi mreži | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tapete za zaštitu podataka na Wi-Fi mreži

Moderno i potpuno adekvatno rešenje u skladu sa IT, ali i modnim trendovima.

Grupa naučnika iz Grenobla uspela je da napravi specijalnu papirnu oblogu za zidove koja štiti podatke na svakoj mreži sa bežičnim priključenjem tj. na sve rasprostranjenijim Wi-Fi mrežama.

Sajt expansion.com, na kojem je objavljena ova informacija, prenosi i izjavu Pjera Lemetr-Ožea, jednog od istraživača u politehničkom institutu "Grenobl INP", koji je razvio proizvod, a koji kaže: "Ukoliko stavite ovu oblogu na zidove određene kancelarije ili stana, vaš Wi-Fi će dobro funkcionisati, ali neće moći da bude piratizovan, odnosno sve što Wi-Fi mreža nosi od podataka – ostaće u kancelariji ili stanu".

Tapete su pogodne i za prostu zaštitu korisnika, koji svoje mreže ne znaju ili iz nekog razloga ne žele da zaključaju. Sa ovim tapetama niko neće moći da se poveže na Wi-Fi ili u bilo kojem trenutku iskoristi mrežu za neku vrstu krađe podataka.

Cena i dostupnost novih tapeta

Finska kompanija "Ahlstrom", koja je već otkupila ekskluzivnu licencu, planira da lansira ovaj inovativni proizvod na svetsko tržište početkom 2013. godine.

Oblogu mogu da koriste i osobe koje žele da se zaštite od elektromagnetnih talasa, a njena cena biće ista kao i cena običnih tapeta višeg kvaliteta. Ističe se, međutim, da se radi o tehnologiji koja bi mogla da bude primenjena i na obloge za pod, ali i plafone i prozore.

(MONDO)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA