IZGLEDAJU NORMALNO, ALI NISU: AR naočare simultano prevode strane jezike pred vašim očima | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IZGLEDAJU NORMALNO, ALI NISU: AR naočare simultano prevode strane jezike pred vašim očima

Google je na sinoćnoj konferenciji prikazao kako će izgledati budućnost

 Google AR naočare Izvor: Youtube / Google / Screenshot

Google je sinoć predstavio javnosti nove AR naočare koje razvija. Uređaj je delovao kao prototip u veoma ranoj fazi razvoja, ali je cilj kompanije bio da zagolica maštu gledalaca i verovatno su u tome uspeli.

Mnogi od vas se sećaju prethodnog pokušaja kompanije, kada je svojim Google Glass naočarama probala da široj javnosti donese iskustvo proširene realnosti (AR). Te 2013. godine, tehnologija nije bila na potrebnom nivou, korisnika nije bilo, a cena od 1.500 dolara je odvratila i najveće entuzijaste.

Možda će vas zanimati

Tim Kuk, izvršni direktor kompanije Apple, je više puta davao izjave o svetloj budućnosti proširene realnosti – tehnologiji koju mnogi smatraju kao glavnog kandidata za sledeći veliki korak u tehnološkom napretku. Do sada, međutim, tehnološke kompanije nisu uspele da tačno pokažu zašto bi potrošači trebalo da budu uzbuđeni zbog budućnosti u kojoj će dominirati AR naočare.

Sinoć je izvršni direktor kompanije Google, Sunda Pičaj, pokušao da promeni percepciju javnosti ranim teaser-om naslednika Google Glass uređaja.

Predstavljen je samo jedan slučaj upotrebe, a to se odnosilo na AR naočare koje koriste ekspertizu kompanije u prevođenju i transkripciji u realnom vremenu, kako bi se omogućilo besprekorno međujezičko iskustvo u kom ljudi, koji govore različite jezike, mogu voditi razgovor na znatno prirodniji način nego što je to slučaj sa prevođenjem na telefonu.

Kako je uređaj zamišljen da funkcioniše možete videti u snimku koji je objavio Google. Lako je oduševiti se takvim naočarama prirodnog izgleda, pogotovo ako poseduju obećane sposobnosti. Dodajte kameru i videćete kako će vam ove AR naočare jednostavno prikazati automatski preveden tekst koji gledate na nepoznatom jeziku.

Naravno, to već možete da učinite na svom telefonu, ali cela poenta Google-ove AR opklade je u tome da će biti deset puta neverovatnije kada to možete da vidite samo kao deo stvarnog sveta.

Google AR naočare
Izvor: Google

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vox

Strasno, jos vise zatupljivanje mozga i jos veci zavisnik, a sta je problem uciti jezike, sta je problem koristiti mozak, obozavam it novine, ali neke zaista su u sluzbi zatupljivanja ljudskog mozga