PAZITE GDE SE POVEZUJETE: Nesvakidašnja greška u potpunosti onemogućava pristup Wi-Fi mreži | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PAZITE GDE SE POVEZUJETE: Nesvakidašnja greška u potpunosti onemogućava pristup Wi-Fi mreži

Obratite pažnju na kakvu Wi-Fi mrežu se povezujete, ukoliko izaberete pogrešnu možete da ostanete bez iste.

  Izvor: SMARTLife/ Unsplash/ Frederik Lipfert

Korisnici iPhone telefona bi trebalo da obrate pažnju na koje Wi-Fi mreže se povezuju, jer ukoliko budu odabrali pogrešnu, mogu da ostanu bez pristupa bežičnom internetu.

Naime, istraživač sajber zaštite Karl Šu je pronašao nesvakidašnju grešku kod iOS uređaja i Wi-Fi mreže.

Možda će vas zanimati:

On je primetio da kada se iPhone približi Wi-Fi mreži koja nosi naziv "%secretclub%power", onda taj uređaj izgubi mogućnost da koristi Wi-Fi i ostale povezane opcije. Šu kaže da ova greška (bag) ostaje i kada resetujete podešavanja mreže.

Sličan problem je prijavio i pre nekoliko nedelja, kada korisnik iPhone telefona pokušava da se poveže na mrežu sa SSiD (identifikator proširenog skupa usluga) koja glasi "%p%s%s%s%s%n". Ta greška je rešena tako što su korisnici mogli da resetuju iPhone mrežu u podešavanjima (Reset Network Settings).

Ovaj novi problem izgleda mnogo ozbiljniji, pošto se aktivira jednom kada iPhone dođe u domet štetnih javnih Wi-Fi hotspot-ova koji koriste takvo ime. Kako prenosi 9To5Mac, u ovom trenutku izgleda da postoji nekoliko verzija ovakvih grešaka koje koriste u svom nazivu sledeći niz karaktera: "%s, %p i %n".

Iz perspektive individualnog korisnika, najbolja stvar koju možete da uradite je da jednostavno izbegavate nepoznate Wi-Fi mreže koje sadrže procente i simbole u svojim imenima, a u prilog ide i to što su one veoma retke, ali kao što vidite one postoje. Na sreću, Šu je uspeo da povrati funkcionalnost Wi-Fi mreže tako što je manuelno uredio iPhone backup i izbrisao štetne unose sa poznate liste mreža. 

Da li ste vi naleteli na sličan problem?

Pročitajte i ovo:

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA